Post asigurat până la pensie. Mii de bugetari nu riscă să fie concediaţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Veste bună! Intră la Senat pentru dezabatere

Post asigurat până la pensie. Mii de bugetari nu riscă să fie concediaţi

Social 08 Noiembrie 2018 / 11:48 2977 accesări

Mii de bugetari au primit o veste foarte bună: aleșii au pregătit un proiect de lege care le va asigura postul până vor ieși la pensie. Este vorba despre un act normativ înregistrat recent la Senat pentru dezbatere. Propunerea legislativă pentru completarea art.100 din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici este în dezbatere. Potrivit acesteia, funcţionarii publici care au vechime la locul de muncă şi au obţinut calificative foarte bune la evaluările periodice pot avea postul garantat până la ieşirea la pensie. Mai concret, pentru a beneficia de această lege, bugetarii trebuie să aibă o vechime de cel puţin zece ani într-o instituţie de stat şi să aibă acel calificativ la evaluări.

Se aplică în cazul funcţionarilor care mai au cel mult trei ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare. Astfel, aceşti funcţionari nu vor putea fi daţi afară în cazul reorganizării instituţiei. "În caz de disponibilizare în urma reorganizării autorităţilor sau instituţiilor publice, funcţionarii publici care se apropie de vârsta de pensionare rămân, după o viaţă de muncă, până la pensionare, fără un venit care să le asigure nivelul minim de trai", arată iniţiatorii.

Legea vine în contextul în care "după vârsta de 55 de ani, pe aceşti cetăţeni nu-i mai angajează nici un operator economic", susţin iniţiatorii.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.4424 secunde