Potop la Constanța! A plouat cu amenzi pentru cetățenii indisciplinați!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Șmecherii” care se cred mai presus de lege, taxați drastic Potop la Constanța! A plouat cu amenzi pentru cetățenii indisciplinați!
Administrație 10 Mai 2018 / 17:57 2385 accesări 2 comentarii

Constănțenii certați cu bunul simț și curățenia nu mai au scăpare. Polițiștii locali acționează peste tot pentru a le scoate șmecheria din capul celor care se cred deasupra legii și aruncă gunoiul pe domeniul public, răscolesc printre deșeuri, consumă alcool pe unde îi apucă sau încalcă alte reguli. În data de 9 mai, politiștii locali constănțeni au verificat dacă se respectă prevederile legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulația pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale. Într-o singură zi, lucrătorii instituției au aplicat 155 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.240 de lei pentru încălcarea normelor legale. În domeniul circulației pe drumurile publice au fost înregistrate 96 de abateri contravenționale în valoare de 15.190 de lei. Cele mai multe amenzi au fost acordate pentru opriri și staţionări neregulamentare pe principalele artere și bulevarde din municipiul Constanța. În domeniul disciplinei în construcții și afișajului stradal, protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 17.400 de lei pentru. Printre neregulile constatate se numără nerespectarea prevederilor legale privind executarea lucrărilor tehnico-edilitare, construcții fără autorizație, nerespectarea prevederilor H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, acte de comerț ilicit și altele.

ZECI DE ABATERI PENTRU NERESPECTAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE

În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 44 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 7.650 de lei. Dintre abaterile constatate, opt au fost acordate pentru răscolirea gunoiului din containerele de pe străzile: Mihail Jora, Tulcei, Freamătului, I.L.Caragiale, Viorelelor și platoul din zona Gării. O altă sancțiune a fost acordată pentru aruncarea hârtiilor pe domeniul public, în Piața Ovidiu. Încă 12 amenzi au fost acordate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, 20 de abateri au fost constatate în rândul călătorilor clandestini din mijloacele de transport RATC, încă o sancțiune a fost acordată pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, iar alte două contravenții au fost acordate pentru apelarea la mila publicului. „Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice și juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală”, spun reprezentanții instituției.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1704 secunde