Poveste de toamnă în acorduri de vioară și pian

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poveste de toamnă în acorduri de vioară și pian

Cultură 25 Octombrie 2016 / 15:31 2050 accesări
Violonistul Mitică Feraru și pianista Andrada Ștefan

Violonistul Mitică Feraru și pianista Andrada Ștefan

Iubitorii muzicii culte sunt așteptați în această vineri, de la ora 19.00, în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, pentru a participa la o seară camerală în care vedete vor fi vioara și pianul. Protagoniștii momentului muzical care precede Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ce va debuta sâmbătă, 29 octombrie, cu capodopera verdiană „Forța destinului”, sunt violonistul Mitică Feraru și tânăra pianistă Andrada Ștefan.

Concertmaestru al orchestrei simfonice a Teatrului „Oleg Danovski”, violonistul Mitică Feraru a absolvit Academia de Muzică „George Enescu” din Iaşi, în anul 1977. Membru fondator al Filarmonicii „Marea Neagră”, artistul a desfăşurat de-a lungul timpului, în calitate de solist şi de membru în diferite formaţii camerale, o bogată activitate concertistică în ţară şi străinătate.

Licențiată a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, pianista Andrada Ștefan s-a perfecționat urmând, la aceeași instituție de învățământ superior vocațional, masteratul în Stilistica Interpretării Muzicale - specializarea Pian. Premiată la diverse competiții naționale și internaționale, Andrada Ștefan desfășoară și o carieră didactică, fiind profesoară de pian la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”.

Cei care doresc să petreacă o seară memorabilă în compania muzei Eutherpe, în acorduri de vioară și pian, vor plăti pe un bilet 10 lei. Tichetele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Teatrului „Oleg Danovski”, de unde melomanii și iubitorii baletului pot să-și cumpere și abonamente, la prețuri promoționale, pentru cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, care se va desfășura între 29 octombrie și 29 noiembrie la Teatrul „Oleg Danovski”. Abonamentele au prețuri cuprinse între 250 de lei (abonamentul cu 10 bilete și cinci invitați, care asigură accesul la toate evenimentele din festival) și 125 de lei (cinci bilete și două invitații).

Citește și:

O lună de poveste la Teatrul „Oleg Danovski“!

O nuntă de pomină la Teatrul „Oleg Danovski“

Seară lirică la Teatrul „Oleg Danovski“

Lecții de stil, flori și cântec la teatru12