Povestea „Orașului meu din mozaic” a ajuns la final

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Povestea „Orașului meu din mozaic” a ajuns la final
Social, Administrație 22 Septembrie 2019 / 13:16 1578 accesări 0 comentarii

Povestea „Orașului meu din mozaic” a ajuns la final. Cele 21 de lucrări de mozaic, profund originale, realizate după schițe gândite în funcție de specificul fiecărei locații, se află în pozițiile anunțate încă de la începutul proiectului, după cum urmează:

intersecţia bd. Ferdinand cu str. Răscoalei 1907 - 1; intersecţia str. Traian cu bd. Tomis - 2; intersecţia bd. Ferdinand cu bd. Tomis - Miga - 2; intersecţia bd. Mamaia - Universitatea „Ovidius” din Constanţa - 1; intersecţia bd. Mamaia cu str. Soveja - 2; intersecţia str. Pandurului cu Şos. Mangaliei - 1; intersecția Aurel Vlaicu şi str. Caraiman - 1. Așa cum au anunțat organizatorii, care au dorit să iasă în întâmpinarea îngrijorărilor constănțenilor, peste mozaic s-a aplicat un strat de soluție antiderapantă, care va preveni alunecarea pietonilor.

„Pe de o parte, ne bucurăm că am ajuns la finalul acestui proiect, însă, pe de altă parte, există și păreri de rău. În jurul activităților din cadrul proiectului s-a sudat o echipă frumoasă, puternică, de oameni curajoși, care nu s-au dat în lături să învețe un meșteșug greu și rar, care aduce însă multe satisfacții. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, adevărați locuitori ai Orașului meu din mozaic, voluntarilor și directorului artistic, Florentin Sârbu, care a creat, practic, o nouă generație de mozaicari și, nu în ultimul rând, constănțenilor care ne-au urmărit cu interes pe rețelele de socializare, în presă, dar și la fața locului și de ale căror păreri am ținut seama”, a declarat managerul proiectului, artistul plastic Ovidiu Felipov.

Proiectul „Oraşul meu din mozaic“ este unic la nivel naţional și un exemplu de bune practici în comunitate, având ca punct de pornire o iniţiativă a tinerilor, ceea ce duce la un mod frumos de a promova oraşul ca target turistic şi cultural european. Un alt obiectiv al organizatorilor, și anume reinterpretarea simbolisticii spaţiului antic local şi transpunerea ei în spaţiul urban, crescându-i astfel vizibilitatea şi adăugând un plus valoare oraşului ca destinaţie turistică şi culturală, a fost și el atins.

Organizatorii au dorit să le mulțumească, pe această cale, constănțenilor, pentru răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă pe parcursul montării lucrărilor.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1905 secunde