Poziția FC Farul faţă de încheierea eşalonului secund

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Liga a 2-a Poziția FC Farul faţă de încheierea eşalonului secund
Sport 15 Mai 2020 / 18:29 759 accesări 0 comentarii

Managerul FC Farul Constanța, Tiberiu Curt, a prezentat poziția clubului de la ţărmul mării față de situația existentă în Liga a 2-a la fotbal, declaraţia postată pe site-ul oficial al „alb-albaştrilor” fiind următoarea:

„Ne-am fi dorit să avem posibilitatea să ne jucăm șansa până la capăt pe teren. Din păcate, această situație excepțională cu care ne confruntăm și pe care nu și-a dorit-o nimeni a impus măsuri excepționale. Din cele trei variante propuse de FRF, urmare a măsurilor de siguranță impuse de guvern, cluburile au votat în majoritate scenariul 3, singurul viabil din punct de vedere economic și competițional in acest moment. Sunt convins că acest scenariu nu a mulțumit în totalitate echipele din liga a doua, clasamentul fiind unul foarte strâns. Din punct de vedere matematic, după înjumătățirea punctelor, zece echipe ar fi avut șanse reale de promovare în liga întâi, FC Farul Constanța fiind la doar trei puncte de locul al doilea. De asemenea, aș vrea să vin cu o precizare suplimentară. Conform calendarului făcut de FRF, doar primele şase clasate au fost programate pentru depunerea documentației pentru înscrierea în liga întâi. Clubul nostru achitase taxa de licențiere și urma să facă pașii necesari pentru depunerea documentației, dar ni s-a comunicat în acel moment că evoluția pandemiei nu poate fi anticipată și măsurile și deciziile se vor lua ulterior, după clarificarea situației tuturor competițiilor sportive pe plan local și international, astfel încât, până la decizia FRF de zilele trecute, nu ni s-a mai dat posibilitatea de a depune documentația necesară. Aș vrea totuși să înțelegem că, în acest moment, fotbalul și sportul românesc în general sunt într-un mare impas și este de datoria noastră, a celor care activăm în acest domeniu, să facem demersuri și să găsim soluții, pentru a mai putea vorbi de sport în viitor. Fără măsuri fiscale, fără susținerea autorităților locale și a mediului de afaceri riscăm ca multe cluburi să se desființeze și să nu mai existe competiții sportive la nivelul de până acum. Să nu uitam că fotbalul crează idoli pentru generațiile următoare, fiind cel mai îndrăgit și urmărit sport la nivel mondial. Avem și o responsabilitate față de generațiile viitoare. Numai la clubul FC Farul Constanța sunt 450 de copii și juniori care nu pot face mișcare, nu-și pot desfășura antrenamentele și este de datoria noastră să le oferim un mediu sănătos și susținere pentru un viitor în acest sport”.

Reamintim că în urma protocolului anunțat de Ministerul Tineretului și Sportului privind reluarea activității sportive, în contextul pandemiei de COVID-19, Federația Română de Fotbal a convocat, miercuri, reprezentații cluburilor din Liga a 2-a în cadrul unei videoconferințe, propunând trei scenarii pentru încheierea actualului sezon:

Disputarea tuturor celor 14 etape rămase din acest retur.

Play-off între primele șase echipe și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga 2.

Play-off între primele șase echipe, care au apucat să-și depună dosarul de licențiere pentru Liga 1, și ”înghețarea” sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni. În play-off se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite.

Cele trei variante au fost supuse la vot, iar câștig de cauză a avut scenariul 3, cu 15 voturi. Decizia a fost validată în cadrul Comitetului de Urgență al FRF, desfășurat joi.

În momentul întreruperii campionatului, conform clasamentului afişat pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, FC Farul Constanţa ocupa locul 9, cu 33 de puncte şi golaveraj 27-20, având 23 de meciuri disputate. FC Farul era la egalitate de puncte cu SCM Gloria Buzău (golaveraj: 35-27, 23j) şi cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (golaveraj: 32-27, 22j).Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1652 secunde