Prăbușirea avionului AirAsia în Marea Java a fost cauzată de o eroare umană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prăbușirea avionului AirAsia în Marea Java a fost cauzată de o eroare umană

01 Decembrie 2015 / 12:36 293 accesări

Eroarea umană a jucat "un rol major" în prăbuşirea avionului AirAsia în Marea Java, în decembrie 2014, soldată cu moartea a celor 162 de pasageri, au anunţat, marţi, oficialii indonezieni, citaţi de BBC News online.

Potrivit raportului întocmit în vederea stabilirii cauzelor prăbuşirii aeronavei, publicat marţi, deciziile luate de personalul de bord pentru a remedia defecţiunea tehnică înregistrată în timpul cursei de zbor au generat prăbuşirea avionului.

Anchetatorii au descoperit că o parte componentă din sistemul de bord a fost spartă, ceea ce a generat trimiterea a patru semnale de avertizare piloţilor. Aceştia au încercat să remedieze problema, resetând computerul de bord, astfel că pilotul automat a fost dezactivat. Ca urmare, au pierdut controlul aeronavei care s-a prăbuşit în largul Indoneziei, cauzând moartea celor 155 de pasageri şi celor şapte membri ai echipajului.

Avionul Airbus A320-200 a dispărut de pe radare la 40 de minute după decolarea din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore, în data de 28 decembrie 2014.

La 11 zile de la prăbuşire, în 7 ianuarie, echipele de intervenţie au găsit coada avionului în Marea Java.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1971 secunde