Prăpăd în Italia! Vedeţi aici ce trebuie să faceţi dacă aveţi de gând să mergeţi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prăpăd în Italia! Vedeţi aici ce trebuie să faceţi dacă aveţi de gând să mergeţi!
Externe 10 Septembrie 2017 / 16:56 596 accesări 0 comentarii

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața ca urmare a intemperiilor înregistrate în ultimele ore în nord-estul și centrul Italiei, în special în regiunile Liguria și Toscana, au informat duminică surse ale pompierilor, citate de EFE. Zona cea mai afectată, unde au fost găsite trupurile celor cinci persoane decedate, este orașul portuar Livorno și localitatea învecinată Montenero, pe coasta toscană, unde ploile au ajuns după ce au afectat Liguria și unde a fost declarat cod roșu de intemperii. În zona unde au fost înregistrate victimele s-au produs inundații și alunecări de teren ca urmare a ploilor abundente și care, în primele ore ale zilei, s-au extins în sudul țării, până în regiunea Lazzio și capitala Roma. "Situația este problematică, chiar critică, sper să nu fie un dezastru", a declarat mass-media locale Filippo Nogarin, primarul din Livorno. Pompierii au precizat că au intervenit în 160 situații de inundații, cădere de arbori și salvare de persoane din autoturisme în orașele Pisa și Livorno, în primele ore ale zilei de duminică.

MAE AVERTISMENT PENTRU ROMÂNII CARE VOR SĂ MEARGĂ ÎN ITALIA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că anumite regiuni din nordul şi centrul ţării se confruntă cu fenomene meteorologice intense, caracterizate de precipitaţii abundente şi vânt puternic. Potrivit unui comunicat de presă al MAE, Serviciul de Protecţie Civilă italian a anunţat pentru ziua de duminică avertizare cod roşu cu pericol de inundaţii şi alunecări de teren în regiunea Liguria, cod portocaliu pentru mai multe regiuni din nordul şi centrul Italiei (Toscana, Umbria, Lazio, Veneto, Abruzzo şi Molise) şi cod galben pentru celelalte regiuni ale ţării. „Se recomandă accesarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, pentru informaţii cu privire la starea vremii, actualizate în permanenţă, precum şi site-ul Serviciului de Protecţie Civilă: http://www.protezionecivile.gov.it”, precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Italia: +393451473935.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://roma.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.Pagina a fost generata in 0.1813 secunde