Predoiu nu o vrea pe Adina Florea la şefia SIIJ

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Predoiu nu o vrea pe Adina Florea la şefia SIIJ
Justiție 28 Noiembrie 2019 / 20:10 391 accesări 0 comentarii

Ministrul Cătălin Predoiu a anunţat că va vota împotriva numirii Adinei Florea în funcţia de şef al SIIJ, dacă subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a unui plen CSM, subliniind că nu este mulţumit de activitatea secţiei. Soarta structurii de parchet va fi discutată anul viitor.

„Nu vreau să fiu insolent şi să vorbesc pentru rezultatul unui vot din CSM, vă spun doar atât: categoric, votul meu va fi împotrivă (numirii Adinei Florea la şefia SIIJ, n.r.), dacă se va pune pe ordinea de zi”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiţiei a anunţat că de anul viitor, va fi discutată soarta Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

„Nu sunt deloc mulţumit de activitatea acestei instituţii, de aceea o vom aborda în anul care vine, cu prioritate. Cu CSM am avut doar o discuţie informală. Au venit răspunsuri din ţară, unele aşa, unele aşa. Nu fac o contabilitate, iau pulsul sistemului judiciar. E un demers de comunicare normal, flexibil. (...) Nu vreau să cer o statistică de la SIIJ, pentru că nu vreau să creez presiuni”, a mai spus Predoiu.

CSM a eşuat, în repetate rânduri, în demersul de numire a procurorului Adina Florea la şefia SIIJ, în urma unui boicot al unor membri sau în urma anulării votului.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1434 secunde