PREMIERĂ: Puncte de prim-ajutor pe litoral, cu pompieri și paramedici

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începând de sâmbătă, în cadrul unui proiect pilot

PREMIERĂ: Puncte de prim-ajutor pe litoral, cu pompieri și paramedici

Sănătate 11 Iunie 2016 / 12:47 1617 accesări

Mai multe puncte de prim-ajutor, asigurate de pompieri și paramedici SMURD, vor fi amplasate, în premieră, pe plajele din stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun, în trei dintre locații fiind prezente și autospeciale de tip șenilată, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În cadrul unui proiect pilot, începând de sâmbătă, 11 iunie, pe tot parcursul verii, în stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun, echipe de pompieri și paramedici SMURD vor fi prezente în permanență pe plajă, pentru a asigura funcționarea mai multor puncte de prim-ajutor, anunță MAI.

"Această nouă abordare va contribui la creșterea siguranței cetățenilor și la reducerea timpilor de intervenție la evenimente. În trei dintre aceste locații vor exista autospeciale tip șenilată de mici dimensiuni care vor putea transporta, în caz de nevoie, persoanele care necesită ajutor medical de pe plajă până la arterele rutiere unde vor putea ajunge ambulanțele ", se arată într-un comunicat al instituției.

Pe mare vor exista cinci ambarcațiuni ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, iar pe lacul Sutghiol o ambarcațiune, toate "cu personal calificat să intervină în situații de urgență ".

Ministerul Afacerilor Interne anunță că s-a luat decizia ca Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun să fie incluse în acest proiect pilot după ce statisticile au arătat că în aceste zonee, în ultimii cinci ani, s-au înregistrat cele mai multe situații de urgență soldate cu victime.

"Pentru reducerea timpului de răspuns la situații de urgență ISU Constanța va înființa 9 puncte de lucru temporare încadrate cu câte o autospecială cu apă și spumă, suplimentar față de cele 10 existente în prezent" , se mai arată în comunicatul MAI.

UPDATE:

Duminică de la 11.00, în stațiunea Mamaia are loc inaugurarea punctelor de prim-ajutor amplasate, în premieră, în principalele stațiuni ale litoralului românesc unde au fost înregistrate cele mai multe situații de urgență din ultimii cinci ani.

La evenimentul organizat pe faleza din dreptul hotelului Ovidiu din stațiunea Mamaia participă Secretarul de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă Ovidiu Vasilică.12
Pagina a fost generata in 0.1903 secunde