Premiera "Totul se transformă" va avea loc la Constanţa pe 25 mai

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premiera "Totul se transformă" va avea loc la Constanţa pe 25 mai

Cultură 20 Mai 2021 / 07:43 1220 accesări

După premiera de mare succes din capitală, spectacolul “Totul se transformă” va ajunge pentru prima oară în faţa publicului din Contanţa, pe scena Case de Cultură a Sindicatelor.

Spectatorii constanţeni vor avea ocazia să îi aplaude pe Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu şi Mircea Rusu în această producţie spumoasă şi spectaculoasă, marţi 25 mai, de la ora 19.00. Bilete se pot achiziţiona de la casa de bilete a sălii şi de pe Ticketstore.ro, BLT.ro, Cortina-ag.ro.

Despre "Totul se transformă"

Povestea regizată de Vlad Zamfirescu pe un text de Alexandru Popa zugrăvește cu umor si vervă o serie de tablouri decupate dintr-o realitatealtfel decât cea pe care o știm de-o viață.Oricine se poate regăsi într-unul din cele 4 personaje, își poate identifica gândurile ori reacțiile, sau se pot recunoaște într-una din situațiile pe care eroii le traversează. Construit pe filonul empatiei, textul are un haz molipsitor, pigmentat cu cateva replici ce dau de gândit.

O radiografie a relațiilor interumane, intr-o situație de criză, dar si fină analiză a relațiilor de cuplu, sau a relației părinte-copil, piesa pune în lumină tendința de auto-izolare ce are ca mijloc agregant frica de orice: de boală, de singurătate, de necunoscut.Decupată dintr-o realitatea atipică, piesa ne face să înțelegem că libertatea vine cu prețul acceptării și că adesea în viața ne apropiem doar după ce ne-am înstrăinat.

Subiect:

Rafinată, cultă și un pic formală, Tora (Maia Morgenstern) a modelat de-a lungul timpului generații de elevi și crede în puterea protectoare a conveniențelor sociale și in faptul că oricine își poate îmbunătăți condiția prin educație. Dupa un lung mariaj, în cele din urmă eșuat, ia viața de la capăt într-un duplex cochet, cu grădină.

Asistentă medicală pensionară, Cora este o prezență caldă, chiar vulcanică, ce a pus totul în slujba celei mai importante misiunii pe care i-a oferit-o viața: creșterea fiului ei, șturlubaticul Vigo (Vlad Zamfirescu). Băiatul a ajuns el însuși la vârsta deplinei maturității, dar nu a găsit încă resortul care să îl propulseze dincolo de caldura căminului copilărie, așa că locuiește în casa Corei. De cealaltă parte a structurii de tip duplex locuiește Tora, care caută să impună limite despre care crede că îi vor consolida spațiul privat.

Ca o pată de culoare apare în peisaj Trent, fostul soț al Torei, angrenat în altă relație, dar încă nedetașat de femeia despre care cândva a știut totul.

Va lăsa Vigo în urmă siguranța și confortul casei în care a copilărit? Își va duce Tora până la capăt planul de a-și separa proprietatea de a Corei printr-un perete despărțitor? Va birui nevoia de intimitate sau cea de apropiere interumană? Găsiți toate aceste răspunsuri într-o poveste-oglinda a zilelor noastre, în care descoperim că avem nevoie să vedem zidul pentru a-l putea dărâmă.

INFO

Oricine deţine un bilet valid poate viziona spectacolul, purtând corect masca de protecţie şi respectând regulile de distanţare. Spectacolul se va desfăşura cu la capacitatea redusă a sălii permisă de normele în vigoare. Pentru acces nu este necesar certificatul de vaccinare ori un text negativ.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2701 secunde