Premiere aduse de ultimul scrutin din SUA, la jumătatea mandatului lui Donald Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
REZULTATE ALEGERI SUA, NOIEMBRIE 2018

Premiere aduse de ultimul scrutin din SUA, la jumătatea mandatului lui Donald Trump

Externe 07 Noiembrie 2018 / 15:35 286 accesări

Republicanii lui Donald Trump urmează să-şi păstreze controlul asupra Senatului, iar democraţii se îndreaptă spre obţinerea controlului asupra Camerei Reprezentanţilor în urma alegerilor de la jumătate de mandat de marţi, arată estimările transmise de presa de peste Ocean. Chiar dacă mulţi analişti văd rezultatul alegerilor ca pe o lovitură pentru actualul prezedinte al SUA, Donald Trump este de cu totul altă părere. Preşedintele SUA a anunţat pe Twitter „un mare succes”, deşi Partidul Democrat obţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor în alegerile de la jumătatea mandatului. Alegerile din SUA din noiembrie au produs şi multe surprize: cea mai tânără femeie aleasă în Congresul SUA, două musulmance alese în Camera Reprezentanţilor şi primul guvernator gay.

DOUĂ FEMEI MUSULMANE, DEMOCRATE, ALESE PENTRU PRIMA OARĂ ÎN CONGRES

Ilhan Omar şi Rashida Tlaib au devenit primele două femei de confesiune musulmană alese în Congresul american în urma alegerilor de la jumătate de mandat, scrie news.ro.

Cele două candidate democrate din Minnesota şi, respectiv, din Michigan, au fost alese în Camera Reprezentanţilor. "Am reuşit împreună. Mulţumesc", a scris într-un mesaj pe Twitter Ilhan Omar, o refugiată somaleză. Ea i-a transmis, apoi, lui Rashida Tlaib, născută la Detroit, ai cărei părinţi sunt imigranţi palestinieni, "abia aştept să îmi exercit mandatul împreună cu tine, inchallah".

HISPANICĂ, FOSTĂ OSPĂTARĂ, CEA MAI TÂNĂRĂ ALEASĂ ÎN CONGRESUL SUA

Alexandra Ocasio-Cortez, în vârstă de 29 de ani, devine cea mai tânără aleasă în Congresul american, în urma alegerilor de la jumătate de mandat - după ce a obţinut, în iunie, o victorie-surpriză în alegeri primare democrate în faţa unui "greu" în Congres, Joe Crowley -, învingându-l pe adversarul său republican Anthony Pappas, în vârstă de 72 de ani, într-o circumscripţie newyorkeză, în Queens şi Bronx, cucerită de democraţi, mai scrie news.ro. Originară din Bronx, această fostă ospătăriţă, care a făcut voluntariat în campania prezidenţială a senatorului Bernie Sanders, a promis să fie purtătoarea de cuvânt a "oamenilor mici" în Congres. Ea intenţionează să apere cauze susţinute de aripa stângă a Partidului Democrat precum o asigurare de sănătate universală, gratuitatea universităţilor publice şi dreptul la locuinţe accesibile ca preţ. Ea a povestit în mod repetat cum îşi însoţea - pe când era copil - mama portoricană, care făcea curăţenie în case, şi cum au părăsit părinţii săi cartierul Bronx şi s-au instalat la periferia liniştită a New Yorkului, pentru ca ea să poată frecventa şcoli mai bune.

De asemenea, potrivit previziunilor din presa americană, Sharice Davids a devenit marţi prima amerindiană aleasă în Congresul SUA.

PRIMUL BĂRBAT GAY, CARE ŞI-A ASUMAT ÎN MOD PUBLIC ORIENTAREA HOMOSEXUALĂ, ALES ÎN CONGRES

Statul Colorado (vest) a ales un guvernator care îşi asumă în mod public orientarea homosexuală, în alegerile de la jumătate de mandat, democratul Jared Polis, o premieră în Statele Unite, potrivit news.ro. Jared Polis, ales în Camera Reprezentanţilor din 2008, l-a înftânt pe republicanul Walker Stapleton.

UN CELEBRU PROXENET AMERICAN A CÂŞTIGAT ALEGERILE ÎN NEVADA DUPĂ CE A MURIT

Dennis Hof, unul dintre cei mai celebri proxeneţi ai Americii, care a decedat pe 16 octombrie, candidat al Partidului Republican la alegerile legislative pentru Congres organizate marţi, a fost desemnat câştigător în statul Nevada, potrivit tmz.com. Anul acesta, Dennis Hof a fost desemnat candidat al Partidului Republican pentru un loc în parlamentul statului Nevada. Buletinele de vot cu numele lui pentru alegerile din 6 noiembrie fuseseră deja trimise când Hof a fost descoperit mort, pe 16 octombrie. Autorităţile au declarat la momentul respectiv că vor pune anunţuri în zonele în care se va vota, prin care alegătorii vor fi înştiinţaţi că acesta a murit. Dacă acesta va câştiga alegerile, va fi nominalizat un alt membru al Partidului Republican în locul lui, au mai spus oficialii, lucru, care, de altfel, s-a şi întâmplat.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2895 secunde