Premierul britanic: tulpina englezească a coronavirusului pare să aibă o mortalitate cu 30% mai mare decât cea obișnuită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul britanic: tulpina englezească a coronavirusului pare să aibă o mortalitate cu 30% mai mare decât cea obișnuită

Sănătate 23 Ianuarie 2021 / 09:40 530 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

„Pe lângă răspândirea mai rapidă, acum pare, de asemenea, că există unele dovezi că noua variantă - varianta care a fost identificată pentru prima dată în Londra - ar putea fi asociată cu un grad mai ridicat de mortalitate”, a spus Premierul britanic, Boris Johnson.

Datele au fost analizate de către cercetătorii unui grup format special pentru a studia caracteristicile noii tulpini.

Sir Patrick Vallance, consilierul științific al guvernului, a precizat că dovezile nu sunt încă suficient de puternice:

"Mai este nevoie să analizăm informațiile, pentru a obține rezultate precise. Dar este evident că tulpina se transmite mai rapid și poate avea o mortalitate mai mare. De exemplu, pentru categoria de vârstă de 60 de ani, riscul mediu este ca 10 persoane dintr-o mie infectate să moară. Cu noul virus, este de așteptat să moară aproximativ 13 sau 14 persoane dintr-o mie. Sunt diferențe de mortalitate și la celelalte grupe de vârstă.”, a mai spus Sir Vallance, spunândcă, deși aceste cifre încă nu sunt exacte, pare să existe o creștere a mortalității.

Noua variantă pare a fi cu aproximativ 30% mai mortală.

După ce a apărut pentru prima dată în Kent în septembrie, noua tulpină a devenit versiunea dominantă a virusului în Anglia şi Irlanda de Nord şi s-a răspândit în 60 ţări.

Primul caz de infectare cu coronavirus cu tulpina din Marea Britanie a fost confirmat în România pe 8 ianuarie.

Între timp, autoritățile au anunțat că au fost confirmate alte cazuri de infectare cu tulpina SARS-COV-2 din Marea Britanie.

Sursa: Biziday, BBC.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3865 secunde