Premierul Canadei, implicat într-un caz de CORUPȚIE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul Canadei, implicat într-un caz de CORUPȚIE

Externe 28 Februarie 2019 / 12:32 303 accesări

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, refuză să demisioneze pe fondul unui scandal de corupţie, declarând că el şi staff-ul său au acţionat corect şi că cetăţenii canadieni îşi vor spune cuvântul în această privinţă la alegerile federale din octombrie, scrie The Guardian, informează News.ro.

Comentariile lui Trudeau vin după ce fostul ministru al Justiţiei din Canada, Jody Wilson-Raybould, a declarat că oficiali importanţi, apropiaţi ai premierului, au pus presiune pe ea pentru a renunţa la a investiga o companie de inginerie acuzată de mită.

Wilson-Raybould a oferit declaraţii în acest sens pentru comitetul de justiţie miercuri, afirmând că presiunea pusă asupra ei a inclus şi „ameninţări voalate” dacă nu se va conforma.

La începutul lui februarie, ziarul Globe and Mail a informat că mai mulţi consilieri apropiaţi ai premierului au încercat să o convingă pe Wilson-Raybould să renunţe la planurile de a pune sub acuzare compania de inginerie SNC Lavalin, care era acuzată de fraudă şi mită. În schimb, ei i-au cerut să ajungă la un acord cu firma, care ar fi urmat să plătească doar o amendă.

Miercuri noapte, Trudeau a declarat că au fost „câteva săptămâni dificile” din cauza neînţelegerilor din partidul său dar a respins cererile opoziţiei de a demisiona. El a afirmat că nu este de acord cu Wilson-Raybould, declarând că decizia de a evita punerea sub acuzare a SNC Lavalin a fost doar a ei.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1719 secunde