Premierul Cioloș a discutat, la New York, cu omologul moldovean și cu președintele Albaniei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premierul Cioloș a discutat, la New York, cu omologul moldovean și cu președintele Albaniei
Externe 23 Septembrie 2016 / 20:45 225 accesări 0 comentarii

Premierul Dacian Cioloș a avut vineri dimineață la New York o întâlnire bilaterală cu omologul său din Republica Moldova, Petru Filip.

Cei doi au analizat stadiul proiectelor din domeniul economic, care s-au aflat pe agendă în timpul vizitei lui Cioloș la Chișinău de luna trecută, dar și evoluțiile interne și stadiul reformelor din Republica Moldova, cu accent pe măsurile necesare pentru încheierea aranjamentului cu FMI.

Potrivit surselor citate, tot vineri, Dacian Cioloș s-a întâlnit și cu președintele albanez, Bujar Nishani, cu care a discutat despre obiectivul strategic al Albaniei de aderare la Uniunea Europeană, dar și despre posibilitățile de cooperare economică între cele două țări.

Președintele albanez a lansat o invitație companiilor românești să investească în țara sa, mai ales în domeniile energie, turism, agricultură, infrastructură.

De asemenea, conform surselor oficiale citate, în cadrul întâlnirii a fost subliniată importanța asigurării drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, context în care partea albaneză a informat că a fost găsită o soluție în ceea ce privește Casa Iorga din Saranda.

Autoritățile române au subliniat de-a lungul timpului importanța finalizării rapide a procesului de retrocedare a Casei Iorga din Saranda, proprietate a statului român, naționalizată după instaurarea regimului comunist în Albania și vândută de autoritățile albaneze unei persoane private după căderea regimului totalitar în 1991.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1758 secunde