Premierul Cîțu: Am cerut Ministerului Sănătății să prezinte cum s-a pregătit pentru valul al treilea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul Cîțu: Am cerut Ministerului Sănătății să prezinte cum s-a pregătit pentru valul al treilea

Administrație, Politică 17 Martie 2021 / 18:24 1349 accesări
Prim-ministrul Florin Cîțu

Prim-ministrul Florin Cîțu

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat după ședința de guvern că începând de săptămâna viitoare va demara evaluarea tuturor ministerelor și a precizat că a solicitat Ministerului Sănătății un raport referitor la planul și măsurile pe care le-a întreprins în contextul valului trei al pandemiei.

Principalele declarații ale premierului:

  • Am cerut Ministerului Sănătății să prezinte un raport al activităţii desfăşurate începând cu luna decembrie în vederea pregătirii pentru valul trei al pandemiei. Am cerut și Comitetului de Vacinare să prezinte situația. Am spus că ar fi important ca ministerul Sănătății să aibă conferință săptămânal, la fel ca CNCAV.
  • Am adoptat un memorandum (în primă lectură) cu tema evaluării trimestriale a acțiunilor guvernului pentru îndeplinirea programului de guvernare și a activităților ministerelor. Vreau ca miniștrii să asume fișele și să fie completate cu măsurile de reforme. În ședința de săptămâna viitoare îl vom adopta și vom da drumul la evaluarea activității.
  • Despre locurile la terapie intensivă: Am cerut Inspecției Sanitare să meargă în fiecare spital să vadă situația reală de acolo. Aștept raportul Inspecției.
  • PNRR este construit pe proiecte, de jos în sus. Întâi am luat proiectele, apoi am ajuns la suma finală. Mandatul este de a luat toate sumele din PNRR și să le folosim cât mai corect.
  • Am aprobat o variantă de desființare a SIIJ și aș prefera ca parlamentul să adopte o variantă asemănătoare. Mâine vor fi dezbateri în comisiile din Senat.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2501 secunde