Premierul Cîțu anunță pregătirea revenirii la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul Cîțu anunță pregătirea revenirii la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021

Social, Administrație 05 Aprilie 2021 / 17:23 452 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat că adecis constituirea unui comitet format din reprezentanți ai tuturor ministerelor, a cărui sarcină să fie pregătirea revenirii la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021.

Această structură va funcționa sub coordonarea prim-ministrului și va colabora cu reprezentanți ai asociațiilor și patronatelor. 1 iunie este prima bornă pentru revenirea treptată la normalitate după perioada pandemiei COVID-19, fixată în condițiile în care lucrurile încep să se stabilizeze din perspectiva situației epidemiologice, iar campania de vaccinare evoluează foarte bine.

În aprilie și mai vor intra în România 8,3 milioane de doze de vaccin, iar până la sfârșitul lunii iulie vom avea serul necesar pentru a imuniza 10 milioane de români, adică 70% din populația adultă. Campania de vaccinare se derulează mai rapid decât ne-am programat. Fac apel la reprezentanții autorităților locale, ai cultelor religioase să se implice în efortul de informare a cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, singura cale de a depăși cu bine criza sanitară și de a redeschide economia.

Premierul Florin Cîțu a făcut un apel la toți oameni politici să ia parte la campania de vaccinare.

”Este nevoie de implicarea bisericii în campanie, mai ales în mediul rural. Așa cum arată lucrurile, vom avea dozele pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lui iulie”, a adăugat șeful executivului.

Principalele declarații ale premierul Cîțu:

Fac un apel la toți oameni politici: trebuie să ia parte la campania de vaccinare. Este nevoie de implicarea bisericii în campanie, mai ales în mediul rural. Așa cum arată lucrurile, vom avea dozele pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lui iulie.

Avem dozele, deja sunt programate – 70% din persoanele adulte, putem vorbi de redeschiderea totală a economiei dar trebuie să mergem să ne vaccinăm. Lucrurile merg în direcția corectă.

La finalul lui aprilie vrem să ajungem la 100 de mii de persoane vaccinate pe zi. Este nevoie să ne înregistrăm pe platformă, să revenim la normalitate – vaccinarea este singura soluție.

Lucrurile s-au stabilizat. După consultări cu oameni politici și reprezentanții cultelor, am hotărât că putem sărbători paștele și cu restricții.

Suntem pe un platou, care se menține de o săptămână. Pe București avem o stabilizare, chiar scădere, de câteva zile. La fel și la Ilfov. Timișoara scade – deci măsurile au avut efect.

Vă cer să aveți răbdare. Măsurile dau rezultate, avem datele zilnice care demonstrează. Suntem pe un platou, dar trebuie să păstrăm ce avem acum. Doar prin vaccinare putem reveni la normal.

Situația din spitale a fost, este și va rămâne pe presiune.

Comitetul interministerial – avem nevoie să arătăm românilor că putem reveni la normalitate. la 1 iunie facem primul pas. Toată economia trebuie să fie implicată. Mâine voi avea o întâlnire cu asociația HORA.

Trebuie să vedem cum merge campania de vaccinare – dacă avem suficienți vaccinați până la 1 iunie, pentru că nicio altă soluție nu ne ajută, în afară de vaccinare.

Comitetul va include toate ministerele și asociații și patronate. Se poate. Nu mai avem aglomerări în weekend, nici pe pârtii, nici în cluburi.

Vaccinarea este singura soluție!Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1848 secunde