Premierul israelian, audiat într-un dosar de corupție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul israelian, audiat într-un dosar de corupție

Externe 17 August 2018 / 15:11 427 accesări

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost, din nou, audiat vineri la Ierusalim de către poliţie într-una din anchetele ce îl vizează pentru presupusă corupţie, dosare care îi ameninţă guvernarea, potrivit media israeliene citate de AFP, scrie Agerpres. Anchetatorii au sosit vineri dimineaţă la reşedinţa premierului pentru a-l interoga în afacerea Bezeq cu privire la legăturile sale cu Shaul Elovitch, om de afaceri care controlează principalul grup de telecomunicaţii israelian, conform media israeliene.

Poliţia şi serviciile premierului nu confirmă niciodată aceste audieri, atât timp cât acestea sunt în curs de desfăşurare. Netanyahu a fost interogat de 12 ori ca suspect sau ca martor în dosarele deschise împotriva sa. În cazul Bezeq, poliţia investighează dacă cuplul Netanyahu a încercat să obţină o acoperire favorabilă din partea site-ului de informaţii Walla, proprietate a lui Elovitch, în schimbul unor favoruri guvernamentale care ar putea să fi adus sute de milioane de dolari beneficii Bezeq, companie al cărei proprietar majoritar este Elovitch, conform presei. Dosarul, deschis în 2017, a dat naştere unui scandal la 18 februarie 2018 punând în pericol mandatul premierului, prin arestarea lui Elovitch şi a altor şase persoane, între care doi colaboratori apropiaţi ai săi. Benjamin Netanyahu a deţinut până în 2017 portofoliul Comunicaţiilor, în plus la funcţia de prim-ministru.

Netanyahu a fost audiat mai mult de cinci ore în acelaşi caz în iulie. Interogatoriul de vineri ar putea fi ultimul în acest dosar, scrie presa israeliană. În această anchetă, ca şi în altele, el susţine că nu are ce să-şi reproşeze, denunţând o "vânătoare de vrăjitoare" şi îşi susţine ferma sa intenţie de a rămâne în funcţie. Dacă oficial nu a fost inculpat în niciun dosar, poliţia a recomandat la 13 februarie inculparea sa în două dintre ele, unul vizând cadourile pe care le-ar fi primit de la personalităţi bogate, altul un acord secret pe care l-ar fi încercat să-l încheie cu un cotidian popular pentru o acoperire mediatică favorabilă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1441 secunde