Premierul Johnson: nu voi amâna Brexit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După ce a fost înfrânt în Parlament Premierul Johnson: nu voi amâna Brexit
Externe 10 Septembrie 2019 / 14:58 1348 accesări 0 comentarii

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat, marţi, în Parlament că sub nicio formă nu va amâna ieşirea Marii Britanii din UE, după ce Parlamentul a aprobat legea care blochează un Brexit fără Acord. Conform legii aprobate în noaptea de luni spre marţi în Parlamentul britanic, Boris Johnson este forţat să amâne ieşirea din UE până în ianuarie 2020 în cazul în care nu va reuşi să încheie un acord. „Acest Guvern va continua negocierea unui acord, în timp ce se pregăteşte să plece fără un acord”,a declarat Boris Johnson în Parlament. „Voi merge la summitul crucial al UE pe 17 octombrie şi, oricât încearcă acest Parlament să îmi lege mâinile, voi încerca să obţin un acord în interesul naţional. Acest Guvern nu va mai amâna Brexit”,a adăugat prim-ministrul britanic.

Parlamentarii din Camera Comunelor au respins pentru a doua oară într-o săptămână propunerea lui Boris Johnson de a convoca alegeri anticipate. În pofida opoziţiei manifestate de Guvernul condus de Johnson, Camera Comunelor a aprobat, săptămâna trecută, proiectul care are drept scop evitarea ieşirii Marii Britanii din UE fără un acord. Legea a fost ulterior aprobată de Camera Lorzilor şi de regina Elizabeth a II-a. Ulterior, Parlamentul de la Londra a fost prorogat, până pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de UE, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2114 secunde