Premierul Olandei a exclus posibilitatea de a prezenta scuze Turciei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul Olandei a exclus posibilitatea de a prezenta scuze Turciei

Externe 13 Martie 2017 / 10:05 815 accesări
Mark Rutte

Mark Rutte

Mark Rutte, premierul Olandei, a exclus posibilitatea de a prezenta scuze din partea Guvernului pentru expulzarea unui ministru turc, exprimându-și totuși dorința pentru o atenuare a crizei diplomatice dintre Haga și Ankara, informează Le Figaro.

”A venit timpul întrebării ce fel de scuze trebuie făcute, nu trebuie cerute scuze pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat premierul olandez.

Premierul olandez, Mark Rutte, a spus că a fost nevoit să împiediece accesul a doi miniştri turci pe teritoriul ţării sale şi să le interzică să participe la mitinguri cu alegătorii turci deoarece Ankara a ameninţat cu sancţiuni împotriva Guvernului său.

El a spus că a fost şocat să vadă că un ministru turc a încercat să ajungă la un miting de la Rotterdam după ce Guvernul i-a comunicat clar faptul că nu este binevenit.

Ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost împiedicat sâmbătă să între în Consulat şi apoi escortat la graniţa cu Germania. Aceasta a venit sâmbătă noapte cu maşina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se dorește consolidarea puterilor executive ale președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2839 secunde