Premierul Orban nu mai garantează majorarea alocaţiilor pentru copii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nici măcar pentru luna august... Premierul Orban nu mai garantează majorarea alocaţiilor pentru copii
Social, Politică 20 Ianuarie 2020 / 14:17 962 accesări 0 comentarii

Ludovic Orban a declarat că alocaţiile se vor dubla în luna august doar dacă vor exista resursele financiare necesare „Şi dacă am fi vrut nu am fi putut mări alocaţiile pentru că Legea bugetului era deja publicată, intrată în vigoare, la momentul la care a fost promulgată legea de creştere a alocaţiilor“, a spus Orban duminică.

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii până la 1 august.

Cîţu: Dublarea alocaţiilor nu a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine „100% afirmaţiile lui Ludovic Orban”, conform cărora evoluţia economiei va influenţa dinamica cheltuielilor cu asistenţa socială, precizând că dublarea alocaţiilor nu a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare.

„Premierul României a făcut o declaraţie pe care o susţin 100%. (...) Dublarea alocaţiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare - venituri mai mari decât cele bugetate şi/sau reduceri de cheltuieli”, arată ministrul, pe pagina sa de Facebook.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1528 secunde