Premiile Oscar 2021: „Colectiv“ pierde în faţa documentarului „My Octopus Teacher“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premiile Oscar 2021: „Colectiv“ pierde în faţa documentarului „My Octopus Teacher“

Divertisment 26 Aprilie 2021 / 09:04 727 accesări

“My Octopus Teacher” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj documentar la Gala Premiilor Oscar 2021.

„Colectiv“, în regia lui Alexander Nanau, ratează ocazia de a deveni primul film românesc premiat la Oscar. Câştigător la categoria cel mai bun documentar a fost “My Octopus Teacher” ("Înţelepciunea caracatiţei").

Alături de „Colectiv“, pe lista nominalizărilor pentru cel mai bun documentar s-au numărat “Crip Camp”, “The Mole Agent”, “My Octopus Teacher” şi “Time”.

„Colectiv“ nu a luat niciunul dintre cele două premii Oscar la care a fost nominalizat: Cel mai bun documentar şi Cel mai bun lungmetraj internaţional.

Documentarul regizat de Alexander Nanau a devenit primul film românesc nominalizat la premiile Oscar. O coproducţie România-Luxemburg, „Colectiv” este o poveste captivantă ce prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti, după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Covorul roşu a fost anul acesta ”mult redus” şi organizatorii au decis ca publicul să fie format din maxim 170 de persoane. În avanpremiera ceremoniei, au fost interpretate toate piesele nominalizate la categoria ”cel mai bun cântec original”.Ştiri recomandate

Bancuri cu betivi
Bancuri cu betivi 321 accesări
12
Pagina a fost generata in 0.1549 secunde