Premiul Nobel pentru Pace, decernat Campaniei Internaţionale de Abolire a Armelor Nucleare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premiul Nobel pentru Pace, decernat Campaniei Internaţionale de Abolire a Armelor Nucleare

Externe 06 Octombrie 2017 / 14:56 485 accesări

Premiul Nobel pentru Pace 2017 a fost câştigat de Campania Internaţională de Abolire a Armelor Nucleare pentru efortul ei de a atrage atenţia asupra consecinţelor catastrofice pe care le pot avea armele nucleare şi pentru eforturile de a implementa un tratat de interzicere a folosirii lor. Premiul Nobel pentru Pace, în valoare de nouă milioane de coroane suedeze (1,10 milioane de dolari), va fi înmânat într-o ceremonie care va avea loc la Oslo la 10 decembrie.

Campania Internațională pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN) este o coaliție de organizații civice care acționează pentru promovarea aderării și implementării depline a Tratatului de interzicere a armelor nucleare. ICAN a ajutat la apariția acestui tratat. Având sediul la Geneva, ICAN a fost lansată în 2007, la Melbourne, și în prezent numără 468 de organizații partenere din 101 țări. Organizația a primit Premiul Nobel pentru Pace "pentru activitatea sa în a atrage atenția asupra consecințelor umanitare catastrofale ale oricărei utilizări a armelor nucleare și pentru eforturile sale inovatoare în obținerea interzicerii printr-un tratat a unor astfel de arme".

"Este o mare onoare să primim Premiul Nobel pentru Pace 2017 ca recunoaștere a rolului nostru în obținerea Tratatului de interzicere a armelor nucleare. Acest acord istoric, adoptat la 7 iulie cu susținerea a 122 de state, oferă o alternativă puternică și extrem de necesară la o lume în care amenințările cu distrugerile în masă sunt lăsate să prevaleze și, într-adevăr, ele escaladează", a reacționat ICAN pe pagina sa de Facebook.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1478 secunde