Preoții din Arhiepiscopia Tomisului au donat sânge

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„A fi creștin înseamnă să iubești“ Preoții din Arhiepiscopia Tomisului au donat sânge
Sănătate, Religie 19 Septembrie 2019 / 15:50 1601 accesări 3 comentarii

40 de preoți din Arhiepiscopia Tomisului au răspuns, astăzi,"Prezent" la chemarea de a dona sânge, în cadrul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța. Acțiunea face parte dintr-un șir de acțiuni similare desfășurate regulat în Arhiepiscopia Tomisului,în cadrul protocolului de colaborare încheiat anul trecut cu CRTS Constanța.

Dr. Alina-Mirella Dobrotă, director CRTS, a subliniat faptul că „parteneriatul încheiat cu Arhiepiscopia Tomisului a reprezentat realizarea unui obiectiv dorit din 2001, respectiv colaborarea cu Biserica în activitatea complexă de promovare a donării de sânge, de transmitere a mesajului către oameni privind necesitatea de a dona sânge pentru a-i ajuta pe pacienți.A fost o bucurie pentru că am reușit. Anul trecut am avut alături de noi atât reprezentanți ai Arhiepiscopiei cât și ai autorităților locale, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de sânge și am organizat, cu parohiile din județ, acțiuni de donare de sânge."

Preoții au fost însoțiți de IPS Teodosie,Arhiepiscopul Tomisului,care a spus: „Sângele are în el viața.Fără sânge,organismul uman nu trăiește.De aceeaavem nevoie ca unii pe alții să ne ajutăm în momente critice.Iată,preoții din Arhiepiscopia Tomisului, care au avizul medicului, vin să doneze sânge, pentru că a dona sânge înseamnă a dărui din ceea ce ai de la Dumnezeu celui ce are nevoie."

Părintele Cezar Axinte, unul dintre donatori, a arătat că „să donezi sânge înseamnă Evanghelia pusă în lucrare. Este definiția creștinului a te pune în stare de jertfă pentru aproapele tău. Noi nu știm unde merge sângele acesta,șieste foarte bine că nu știmtocmai din pricina prejudecăților pe care le are omul,ne bucurăm că poate să ajungă la orice om de orice culoare,etnie, religie și așa mai departe. Asta arată universalitatea ortodoxiei și frumusețea ei - că Dumnezeu este dragoste și a fi creștin înseamnă să iubești."

De la începutul parteneriatului, Arhiepiscopia Tomisului a organizat 21 de acțiuni de donare de sânge, cu aprox. 800 de unități donate. Acțiunile de donare vor continua. Rugămintea preoților către credincioși este aceea de a sprijini constant, prin donare,eforturile CRTS Constanța de a asigura necesarul de sânge aproapelui aflat în suferință. La rândul său,CRTS Constanța roagă pe donatori să se prezinte la Centru în timpul săptămânii.

Loading...


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1351 secunde