Preoţii nu mai au obligaţia purtării măştii. Ce reguli trebuie respectate la slujbele de Sărbători

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Preoţii nu mai au obligaţia purtării măştii. Ce reguli trebuie respectate la slujbele de Sărbători

Social 09 Decembrie 2020 / 20:29 1376 accesări

Guvernul alături de Patriarhia Română au stabilit un set de reguli pentru slujbele de Sărbători, făcut public de reprezentanţii cultelor. Una din prevederile principale este faptul că preoţii nu sunt obligaţi să poarte mască la slujbe. Pentru credincioşi obligaţia rămâne.

Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) a organizat o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor publice cu atribuţii în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reprezentanţii cultelor religioase la care s-a stabilit conduita de Sărbători.

Cele mai importante reguli care trebuie respectate la slujbele de Sărbători

- Persoanele care participă la activităţile religioase trebuie să-şi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.

- Atât în interiorul cât şi în exteriorul lăcaşurilor de cult şi în locaţiile unde se organizează activităţi religioase este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul.

- Activităţile religioase pot avea loc în interiorul, în exteriorul lăcaşului de cult sau simultan, cu respectarea distanţei minime de siguranţă de 2 metri în interiorul lăcaşului de cult şi 1,5 metri în exteriorul lăcaşului de cult.
- Copiii minori pot sta lângă părinţi în locuri special amenajate în interiorul sau exteriorul lăcaşului de cult, cu respectarea distanţei minime de siguranţă faţă de ceilalţi participanţi.
- Pentru personalul de cult (clerical şi neclerical) nu este obligatorie purtarea măştii de protecţie în timpul oficierii slujbelor religioase.12
Pagina a fost generata in 0.3588 secunde