Președintele a găsit un nou prilej pentru a lansa săgeți către Dragnea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ședința noului CSM Președintele a găsit un nou prilej pentru a lansa săgeți către Dragnea
Justiție 06 Ianuarie 2017 / 14:46 298 accesări 1 comentariu

Prezent la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), președintele Klaus Iohannis a declarat că se va opune "cu toată greutatea funcției" unei legi a amnistiei și grațierii, nerezistând tentației de a lansa săgeți către noul ministru al Justiției, Florin Iordache, și, în mod cu totul previzibil, către președintele PSD, Liviu Dragnea, obsesia sa din ultima perioadă. "Constat că ministrul Justiţiei, în vâltoarea audierilor, a spus că ar fi oportună discutarea unei legi care se referă la amnistie. În acelaşi timp, preşedintele Camerei Deputaţilor este o persoană condamnată penal, preşedintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Astea sunt, doamnelor și domnilor, circumstanţe îngrijorătoare. Unii ar putea să spună că nu e niciun fel de problemă. Închisorile sunt pline, bani nu avem, hai să le dăm drumul. Doar că aceste bune intenţii cred că nu sunt doar în acest domeniu. Tare mă tem că sunt politicieni urmăriţi penal care ar saluta o astfel de lege, ce i-ar scăpa de toate problemele. Un astfel de precedent creat ar duce la dispariţia egalităţii în faţa legii, pe o traiectorie care ar îndepărta-o de la valorile euroatlantice. Un astfel de demers, o lege care ar spăla păcate ale unor hoţi care pot fi periculoşi, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, domnule ministru”, a spus Klaus Iohannis, în deschiderea şedinţei de plen a noului CSM.

În cadrul aceluiași eveniment, Florin Iordache a punctat importanța adoptării unei legi pentru răspunderea magistraților, o inițiativă care beneficiază la acest moment de o vastă susținere. "Am spus-o şi la audieri, avem nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor. Tocmai pentru aceea sunt astăzi la CSM. Printr-o consultare publică cu noul CSM, cu asociaţiile profesionale, cu Înalta Curte, cu Parchetul General, îmi doresc să avem o astfel de lege. Repet, printr-o consultare publică cu toţi cei care sunt implicaţi şi într-o dezbatere publică făcută la Parlament", a declarat Iordache, la sosirea la şedinţa CSM. "Eu plec de la buna-credinţă pe care magistraţii o au, dar, în acelaşi timp, dacă există o lege europeană, acel model european poate fi implementat şi în România", a adăugat ministrul Justiţiei. Întrebat dacă, aşa cum se vehiculează, în Direcția Națională Anticorupție (DNA), există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte această lege, Iordache a răspuns: "Eu nu cred că ar trebui să fie motive de îngrijorare. Repet, pentru că, din punctul meu de vedere, o astfel de lege se va face printr-o consultare publică, expertiza va veni şi din partea reprezentanţilor DNA. Începând de luni, voi avea o întâlnire şi cu reprezentanţii Parchetului General, DNA, cu ÎCCJ", a afirmat ministrul. Referitor la momentul adoptării acestei legi, el a arătat că Parlamentul este în prezent în vacanţă.

Taguri articol

1 comentariu

cetatzean 16:37:33 / 06 Ianuarie 2017
GANDITZI ???

Aceasta o doresc : turcan raluca, dan nicu, ciolos dj, basescu traian, copy paste a lui basescu traian, adica johanis kw, boc emil, blaga vasile, pnl-stii, usr-stii, usb-stii si pmp-stii ! Statzi linistitzi, ca poporul roman, nu va doreste, chiar va dispretzuieste pentru faptele voastre anterioare si prezente ! Conducerea acestei tzari, nu o vetzi mai vedea, ca va aflatzi pe drumul pierzarii, ca si pntcd-ul cu votantzi sub 1 % ! Voi totzi la un loc, cei amintitzi mai sus, nu reprezentatzi dreapta politica, ci reprezentatzi DEZASTRUL POPORULUI ROMAN SI DISTRUGEREA ROMANIEI CA TZARA, suntetzi RUSINEA ROMANIEI SI A ROMANILOR ! DOMNUL SEBASTIAN GHITA A DAT PE FATZA / DA PE FATZA NEDREPTATZILE SAVARSITE ! FELICITARI SI MUUULT SUCCES DOMNULE SEBASTIAN GHITA ! DACA RTV-UL, NU-L PRIMEA PE basescu traian, azi PRU si DUMNEAVOASTRA, DOMNULE SEBASTIAN GHITA ATZI FI AJUNS IN PARLAMENTUL ROMANIEI !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1823 secunde