Preşedintele ANAF: Se vor verifica sectoare ale economiei care anul trecut au avut o creştere importantă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Preşedintele ANAF: Se vor verifica sectoare ale economiei care anul trecut au avut o creştere importantă

Economie 08 Martie 2023 / 15:08 802 accesări

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) vor verifica sectoare ale economiei care anul trecut au avut o creştere importantă, dar impozitele plătite de acele sectoare industriale nu s-au ridicat la nivelul la care a fost creşterea economică, a anunţat, miercuri, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

"Anul acesta, dacă discutăm despre inspecţiile fiscale generale, încercăm să ne direcţionăm foarte mult spre evaziunea cu TVA, acolo unde sunt elemente în care TVA este evazionat, ţinând cont că este un impozit mare, reprezentând 19%. Vom merge de asemenea să verificăm sectoare ale economiei care anul trecut au avut o creştere şi o dezvoltare importantă, dar impozitele care am constatat că sunt plătite de acele sectoare industriale nu s-au ridicat la nivelul la care a fost creşterea economică", a menţionat Lucian Heiuş, cu ocazia prezentării raportului de performanţă pe anul 2022.

Potrivit acestuia, inspectorii ANAF vor verifica şi tranzacţiile cu firmele afiliate, respectiv "acel dosar al preţului de transfer", ţinând cont că de anul trecut, din octombrie, deţin acele licenţe, care le permit să verifice "milioane şi milioane de firme", pentru a vedea dacă există afiliere între ele.

"În acelaşi timp, nu vă ascund că, începând cu 1 ianuarie, ştiţi deja, RO e-Transportul a devenit funcţional, a trecut deja o lună, a trecut a doua lună în care agenţii economici s-au obişnuit dar, începând cu jumătatea lunii martie, vom intra în verificări foarte, foarte serioase al modului în care se obţine acest cod unic de transport pe anumite domenii de risc. Aş vrea să punctez foarte clar, chiar dacă unii vor spune că de ce îi anunţăm că mergem, dar scopul este de a creşte conformarea voluntară", a mai spus şeful ANAF.

El a subliniat că vor fi verificate "foarte atent livrările din balastiere, de produse de nisip, pietriş, unde există un risc de evaziune fiscală ridicat - şi ei sunt obligaţi să-şi ia acel cod unic de transport".Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1583 secunde