Președintele Ca-tas-tro-fă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Președintele Ca-tas-tro-fă
Politică 22 Septembrie 2019 / 15:35 371 accesări 2 comentarii

„Klaus Iohannis își permite tot mai des aprecieri iresponsabile. Ieri, spre exemplu, a afirmat că PSD-ul a fost si este o catastrofă pentru România. Prin astfel de afirmații, Iohannis consideră că va castiga respectul românilor și un al doilea mandat. Nu cred. Fără indoială, ultimii ani au fost mai complicați pentru PSD și pentru guvernare. Cauzele sunt multiple. Nu le reiau aici. Poate doar să mentionez vânătoarea de vrăjitoare ce a dus la decapitarea multor lideri politici, din interese interne sau externe. Iar cel care a declanșat-o a devenit el însuși victimă a acestui mecanism. Sau blocajul permanent de la Cotroceni“, scrie pe blog fostul premier Adrian Năstase. Președintele Ca-tas-tro-fă, este titlul postării lui Adrian Năstase.

Ce mai spune Adrian Năstase...:

„Despre istoria guvernelor PSD se pot spune multe lucruri. Si rele dar multe bune. Nu vreau să mentionez eu rezultatele guvernului PSD minoritar Văcăroiu (intre altele, cine a finalizat lucrările la prima unitate de la Cernavodă?). Cunosc mai bine rezultatele guvernului PSD pe care l-am condus in perioada 2000-2004. Cea mai mare rată de crestere din Europa (8,4%), scăderea inflatiei de la 43% la 9%, adoptarea Codului fiscal, scăderea deficitului bugetar la 1,2%, (re)infiintarea a 400 000 de IMM-uri, peste un milion de noi locuri de muncă, scăderea numărului de săraci de la 8 milioane la 4 milioane, programe sociale numeroase, venitul minim pe economie, programul ANL, programul Cornul si laptele, cele 400 de săli de sport, primii 100 de km de autostradă după Revolutie, centrele de diagnostic medical, obtinerea statutului de economie functională de piată, eliminarea vizelor pentru călătorii in Europa, integrarea în NATO, finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană etc.

Poate ar trebui să-i amintim lui Iohannis, in schimb, rezultatele guvernării de dreapta dintre 1997 si 2000 sau perioada guvernelor Tăriceanu, Boc, Ciolos…

Iohannis ar trebui să stie lucrurile astea deoarece conducea Federatia democrată a germanilor din România, cu care PSD a avut unAcord de colaborare(nerespectat la alegerile prezidentiale din 2004) iar FDGR a sprijinit, cu parlamentarul său, proiectele legislative ale PSD. Acordul stabilea si relatia cu guvernul PSD iar rezultatul a fost că multe din proiectele Sibiului au fost sprijinite de guvern, inclusiv pregătirea logistică a proiectului „Sibiu – capitală culturală europeană”, proiect pe care l-am decis cu premierul Luxembourgului de atunci, J. Cl. Juncker.

Ulterior, Iohannis a trecut la PNL si a acceptat colaborarea cu PSD, in cadrul USL. De altfel, el ar fi trebuit să facă parte din guvernul PSD/PNL.

Dincolo de aceste lucruri pe care Iohannis nu si le mai aminteste, în definitiv, ce a realizat el în mandatul său de cinci ani, ca presedinte al României? Sper ca reprezentantii PSD să facă un „inventar” al realizărilor sale. Singurul lucru ce poate fi mentionat mi se pare a fi acela că el a reusit o dezbinare a românilor chiar mai accentuată decât cea realizată de Băsescu.

Iar PNL, partidul care-l sustine pentru al doilea mandat, si care ar urma să fie sprijinit pentru a forma guvernul, cu tot respectul pentru guvernele pe care le-a format până la al doilea război mondial, ce realizări a avut, in definitiv, in acesti 30 de ani, in perioadele in care a fost la guvernare?

Asa că să ne mai lase…“

Loading...

2 comentarii

asa da 17:31:03 / 22 Septembrie 2019
corect

in sfarsit pune cineva punctul pe i

Acest comentariu a fost marcat ca fiind necorespunzător de mai mult de 5 utilizatori. Drept urmare, nu poate fi afişat. Dacă totuşi doriţi să vizualizaţi conţinutul acestui comentariu, faceţi click pe acest text.

Wc johanis primul pres ..pennaaalllll 13:06:40 / 23 Septembrie 2019
UN PRES MUT .CARE NU STIE LIMBA

Un pres tradator..Primul pres penal al Tarii ..Un impostor care culege "roadele muncii "lui Petrov..Un individ puturos lenes care a fost ales in cea mai inalta functie in stat pentru ca poate fi SANTAJAT,dovada fiind dosarul im care a fost CONDAMNAT sa restituie doua case pe care le-a furat cu acte FALSE de la ADEVARATII PROPRIETARI..!!!!!...In ce tara mai este in functie un astfel de presedinte PENAL ?...CAT DESPRE PETROV ,UN BETIVAN TURNATOR SECURIST ce a schimbat destinul a milioane de roamanii CEL CARE A MINTIT CA NU A FACUT POLITIE POLITICA ,CEL CARE PRIN FRAUDA SI MINCIUNA A AJUNS DE DOUA ORI PRESEDINTELE ROMANIEI !!!!!!.. Sper ca sa i se RETRAGA LUI PETROV macar acum denefiiciile de pe urma ca FOST PRES...NUMELE SAU SA FIE ARUNCAT LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI PENTRU A NU MAI FI POMENIT CA FOST PRESEDINTE ATAT PETROV CAT MAI ALES ACEST INDIVID SALUBRU SI PUTUROS WC JOHANIS cel mai mare tradator di istoria ROMANIEI....Iar cei care inca sustin pe cei DOI PENALII.....PETROV SI WC JOHANIS SA MA SUGA LA ....PLA...Au fost 20 de ani de istorie NEAGRA ...20 DE ANI PIERDUTI ..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1785 secunde