Preşedintele CCA le-a solicitat arbitrilor din Liga 1 să fie vigilenţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Liga 1 Preşedintele CCA le-a solicitat arbitrilor din Liga 1 să fie vigilenţi
Sport 27 Februarie 2019 / 18:14 356 accesări
Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (sursa foto: www.frf.ro)

Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (sursa foto: www.frf.ro)

Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a anunţat că președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Kyros Vassaras, s-a întâlnit, la sediul FRF, cu arbitrii centrali din Liga 1.

Înaintea ultimei etape a sezonului regulat din Liga 1 și înainte de startul play-off-ului și play-out-ului, președintele CCA le-a prezentat arbitrilor principalele obiective: „Suntem într-o perioadă dificilă a sezonului. Avem aceste meciuri din Cupa României, ultima etapă și apoi urmează play-off-ul și play-out-ul. În ultima perioadă, am avut multe dueluri tari, faulturi tactice, simulări și alte comportamente nesportive față de care trebuie să fim vigilenți. Suntem responsabili pentru integritatea jucătorilor. E un aspect important, pentru că avem jucători de viitor, jucători de echipe naționale”.

Kyros Vasaras a menţionat că integritatea jucătorilor trebuie să fie în prim plan, iar această întâlnire s-a datorat, cu siguranţă, şi incidentului nesancţionat din meciul Sepsi Sf. Gheorghe - FC Viitorul, când în minutul 48 al partidei de vineri seară, de la Sf. Gheorghe, căpitanul gazdelor, Ousmane Viera, l-a atacant violent pe căpitanul echipei constănţene, Ianis Hagi scăpând ca prin minune de o accidentare extrem de gravă.

„Unul dintre principalele obiective este protejarea integrităţii jucătorilor, protejarea imaginii fotbalului şi a arbitrajului. În ultima perioadă, am remarcat un comportament cu un scop tactic sau nu neapărat, câteva atacuri dure, necugetate sau faulturi de joc, care trebuie să ne îngrijoreze. Desigur, ştim că principalul responsabil este jucătorul care prin comportamentul său, realizând un tackling, poate cauza o accidentare gravă unui adversar care, până la urmă, este şi el fotbalist. Le-am transmis clar arbitrilor că şi noi suntem responsabili de a transmite mesajul că nu mai tolerăm un astfel de comportament al unor jucători”, a declarat Vasaras.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1169 secunde