Preşedintele chilian nu va fi anchetat în dosarul de corupţie al fiului său

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Preşedintele chilian nu va fi anchetat în dosarul de corupţie al fiului său

30 Mai 2016 / 08:47 317 accesări
Michelle Bachelet

Michelle Bachelet

Justiția chiliană a exclus deschiderea unei anchete împotriva șefei statului, Michelle Bachelet, în cadrul scandalului generat de presupusa corupție a fiului său mai mare și a soției acestuia, informează AFP.

Aceștia - Sebastian Davalos și Natalia Compagnon - sunt suspectați de corupție în legătură cu achiziționarea și vânzarea unor terenuri în centrul Chile în valoare de 17 milioane de dolari.

Ei sunt obiectul unei anchete, dar în ceea ce o privește pe dna Bachelet, 'eu o resping absolut, nimeni nu a depus plângere împotriva ei', a declarat procurorul Sergio Moya, citat de cotidianul El Mercurio în ediția sa duminicală.

Președinta chiliană a depus mărturie în mod voluntar în fața lui Moya în cadrul acestei afaceri.

"Această mărturie era indispensabilă" anchetei în curs, a estimat duminică procurorul, care s-a declarat decis — fără alte precizări - să angajeze noi urmăriri în raport cu acest scandal.

Guvernul relevase vineri că șefa statului fusese audiată.

În ajun, revista Que Pasa făcuse publică pe site-ul său internet o pretinsă convorbire telefonică a unei persoane urmărite în cadrul acestui dosar de corupție, în care aceasta o implica direct pe președintă.

Această informație a fost retrasă însă după câteva minute și Que Pasa și-a cerut scuze.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3668 secunde