Președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloț, în conflict de interese

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloț, în conflict de interese

08 Aprilie 2016 / 12:53 336 accesări
Mircea Moloț

Mircea Moloț

Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de către preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, în ceea ce priveşte finanţarea Episcopiei Devei şi a Hunedoarei.

"În perioada exercitării mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Moloţ Mircea Ioan a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Judeţean privind aprobarea acordării unor finanţări nerambursabile pentru anul 2013 (respectiv acordarea finanţării nerambursabile unor asociaţii de tineret, cultură, cluburi sportive şi unităţi de cult din judeţul Hunedoara, în cuantumurile prevăzute în anexa hotărârii) şi a semnat Nota de fundamentare aferentă acestei Hotărâri a Consiliului. În baza acestei hotărâri, Episcopia Devei şi a Hunedoarei a fost finanţată cu suma de 2.000.000 lei", se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Finanţarea Episcopia Devei şi a Hunedoarei a fost realizată în condiţiile în care, potrivit inspectorilor de integritate, Mircea Moloţ a activat în perioada 15 mai 2010 - 10 martie 2014 ca membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Devei şi Hunedoarei, fiind delegat şi ca membru al Consiliului Eparhial, încălcând astfel dispoziţiile legii.

"Agenţia Naţională de Integritate a mai constatat în cazul lui Moloţ Mircea Ioan, în urma procedurilor de evaluare, atât încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, cât şi existenţa conflictului de interese în materie administrativă", se mai arată în documentul citat.

Agenţia Naţională de Integritate mai informează că persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare şi că Mircea Moloţ a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.12