Președintele CJ Mureș, urmărit penal pentru mai multe infracțiuni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Președintele CJ Mureș, urmărit penal pentru mai multe infracțiuni

20 Aprilie 2016 / 13:19 421 accesări
Ciprian Minodor Dobre

Ciprian Minodor Dobre

Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Minodor Dobre, a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupție pentru luare de mită, spălare de bani și folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, fapte pe care le-ar fi comis când ocupa funcția de prefect al județului.

"În perioada 30.11.2006 – 27.09.2007, Consiliului Local al municipiul Tîrgu Mureș a emis un număr de 5 hotărâri care vizau, în esență, concesiuni de terenuri, aprobarea prețului de achiziție al unui teren situat în municipiul Tîrgu Mureș, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri", anunță procurorii într-un comunicat de presă.

În acest context, în anul 2008, Ciprian Minodor Dobre, în calitate de prefect, având obligația de a verifica hotărârile consiliului, a primit de la omul de afaceri respectiv suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis pentru astfel de “încasări”, explică DNA.

Potrivit procurorilor, din suma încasată a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranșă de 40.000 lei a fost direcționată către o asociație care avea sediul la aceeași adresă unde funcționau firmele controlate de omul de afaceri.

În declarația de avere din anul 2009, Ciprian Minodor Dobre a menționat că suma de 120.000 de lei a fost primită cu titlu de donație, în condițiile în care acest aspect trebuia menționat într-un act separat.

"Începând cu anul 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, și- a folosit influența și autoritatea conferite de funcțiile publice și politice deținute, în vederea obținerii de sume de bani pentru a fi folosite atât în interes personal cat și în vederea finanțării campaniilor electorale", mai precizează DNA.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.163 secunde