Președintele CJC refuză tratamentul medical, în semn de protest

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De peste 24 de ore e în greva foamei

Președintele CJC refuză tratamentul medical, în semn de protest

Administrație 01 Iunie 2016 / 18:26 923 accesări
Nicușor Constantinescu nu a putut fi adus, miercuri, la Curtea de Apel Constanța, el spunând că problemele sale de sănătate sunt ignorate de instanță

Nicușor Constantinescu nu a putut fi adus, miercuri, la Curtea de Apel Constanța, el spunând că problemele sale de sănătate sunt ignorate de instanță

Starea de sănătate a președintelui Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicușor Constantinescu, se agravează pe zi ce trece. Nici nu e de mirare, în condițiile în care, de trei zile, Constantinescu este plimbat între instanțele și penitenciarele din București și Constanța, pentru a fi prezent la toate ședințele de judecată la care este citat. Pe fondul numeroaselor afecțiuni de care suferă, aceste transferuri repetate efectuate cu ambulanțe dotate necorespunzător i-au înrăutățit starea. Acest lucru l-a determinat pe Constantinescu să recurgă la o formă extremă de protest. Mai exact, el refuză, de mai bine de 24 de ore, să mănânce și să accepte tratamentul medical.

NU S-A PUTUT PREZENTA LA PROCES

În altă ordine de idei, în 1 iunie, când Constantinescu era citat la Curtea de Apel Constanța, unde urma să fie audiat în dosarul privind presupusa subfinanțare a Centrului Militar Zonal (CMZ) Constanța, președintele CJC nu a putut fi adus la instanță. La același termen trebuiau să se discute mai multe cereri depuse de Constantinescu. Prima solicitare presupune schimbarea juridică a faptei de care este acuzat președintele CJC, din abuz în serviciu în neglijență în serviciu, motivând că infracțiunea de care este acuzat acum nu are legătură cu legea penală. În același timp, Constantinescu a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv, sub care se află din 20 mai, cu arestul la domiciliu, explicând că regimul de detenție îi pune viața în pericol. Pentru că Nicușor Constantinescu nu a putut fi transportat de la Penitenciarul-Spital Poarta Albă la Curtea de Apel Constanța, judecătorii au stabilit un nou termen în dosarul „CMZ” pentru luni, 6 iunie, când Constantinescu va fi întrebat dacă este de acord să fie audiat prin videoconferință.

Până atunci, președintele CJC va fi transferat din nou la București, unde, în 2 și 3 iunie, sunt programate alte două procese. În 2 iunie este un nou termen în dosarul perdelelor forestiere, la Curtea de Apel București, când președintele CJC ar trebui să fie audiat. De asemenea, în 3 iunie, Constantinescu se va afla la Tribunalul București, unde va avea loc un nou termen în dosarul eolienelor.

Citește și:

Nicușor Constantinescu intră în greva foamei12
Pagina a fost generata in 0.1711 secunde