Preşedintele columbian prelungește armistiţiul cu FARC

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Preşedintele columbian prelungește armistiţiul cu FARC
Externe 14 Octombrie 2016 / 15:00 154 accesări 0 comentarii

Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a anunţat joi că a prelungit, până la finalul lunii decembrie, armistiţiul cu gruparea FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia), indicând că speră să ajungă la un nou acord de pace cu aceasta. ”Am luat decizia de a prelungi armistiţiul bilateral până la data de 31 decembrie. Să fie clar: nu este un ultimatum, nici o dată-limită, dar sper că se va ajunge la un acord de pace până se va încheia armistițiul”, a declarat preşedintele Columbiei.

Columbienii au respins pe data de 2 octombrie, la limită, prin referendum, un acord de pace între Guvern şi gruparea FARC care a fost negociat timp de circa patru ani şi care ar fi pus capăt la peste 50 de ani de conflict. Juan Manuel Santos, care va participa la noi reuniuni cu opoziţia şi cu reprezentanţii societăţii civile, speră să găsească o soluţie la criza politică cu care se confruntă ţara de când acordul de pace semnat cu FARC a fost respins prin referendum.

Anul acesta, Comitetul de la Oslo a decis să acorde Premiul Nobel pentru Pace președintelui Juan Manuel Santos, pentru contribuția sa la încercarea de a soluţiona conflictul civil din Columbia, soldat cu cel puțin 220.000 de morți.Pagina a fost generata in 0.1652 secunde