Președintele Comisiei Fonduri Europene din PNL, acuzat de obținere frauduloasă de bani europeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Președintele Comisiei Fonduri Europene din PNL, acuzat de obținere frauduloasă de bani europeni
Justiție 09 Aprilie 2019 / 14:24 243 accesări 1 comentariu
Fostul eurodeputat PDL Petru Constantin Luhan, actualmente președintele Comisiei Fonduri Europene și Dezvoltare Regională din cadrul PNL

Fostul eurodeputat PDL Petru Constantin Luhan, actualmente președintele Comisiei Fonduri Europene și Dezvoltare Regională din cadrul PNL

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Luhan Petru-Constantin, la data faptei membru în Parlamentul European ales pe listele PDL, actualmente președintele Comisiei Fonduri Europene și Dezvoltare Regională din cadrul PNL, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că "în perioada 17 martie 2010 - 06 martie 2012, Luhan Petru Constantin, în calitatea menționată mai sus, cu rea-credință, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

La cererile respective, inculpatul a atașat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanțe, bonuri de combustibil) având același caracter ilicit, prin care s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion și s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului și locul de muncă, în principiu orașele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul."

Ca urmare a acestor demersuri, Luhan Petru Constantin ar fi obținut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

DNA face precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Loading...

1 comentariu

Ion 11:41:31 / 10 Aprilie 2019
Cu siguranta ca ...

... astia liberalii lu' peste prajit si comunistii lu' Livache oparit , vor reface USL-ul in puscarie ... Vrednici sunt ei sa fie mantuiti la bulau !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2014 secunde