Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, s-a întâlnit cu preşedintele CIO, Thomas Bach

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Olimpism

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, s-a întâlnit cu preşedintele CIO, Thomas Bach

Sport 09 Februarie 2017 / 13:48 376 accesări
Thomas Bach este preşedintele CIO din septembrie 2013

Thomas Bach este preşedintele CIO din septembrie 2013

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), a făcut prima sa vizită oficială la sediul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) din Lausanne, unde a avut o întâlnire cu Thomas Bach, preşedintele CIO, notează site-ul cosr.ro.

Temele principale de discuţie au fost legate de recentul Seminar al Şefilor de Misiune pentru Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018, planurile strategice de pregătire pentru Tokyo 2020, respectiv programul Samurai 2020 al preşedintelui Covaliu, activităţile Academiei Olimpice Române şi modalităţile în care sunt promovate în România valorile olimpice. Una dintre ideile principale exprimate la această întâlnire a fost nevoia de a reactiva sportivii olimpici din România în sensul susţinerii Mişcării Olimpice şi promovării acestora ca modele şi exemple de urmat pentru noile generaţii. Totodată, Thomas Bach şi-a adus aminte cu plăcere de vizita pe care a făcut-o în România cu ocazia aniversării Centenarului COSR şi a subliniat că îşi doreşte ca România să fie una dintre principalele ţări active şi vizibile în peisajul olimpic internaţional şi european, în virtutea tradiţiilor sale sportive şi olimpice.

La întâlnire au mai participat, din partea COSR, vicepreşedintele Octavian Morariu, membru CIO pentru România, iar din partea CIO, Pere Miro, directorul general adjunct pentru Solidaritatea Olimpică şi Relaţiile cu Comitetele Olimpice Naţionale.

Thomas Bach (63 ani), preşedintele CIO, este campion olimpic la scrimă (floretă) la Jocurile Olimpice Montreal 1976, titlu care i-a deschis mai apoi drumul către administraţia sportivă, iniţial în ţara sa natală, Germania, unde a fost preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic (2005-2013), apoi către structurile sportive internaţionale. De formaţie avocat, şi-a obţinut titlul de Doctor în Drept la Universitatea din Wurtzburg, oraşul în care s-a născut. A devenit preşedinte CIO în septembrie 2013, ales în cadrul celei de-a 125-a Sesiuni CIO, la Buenos Aires, aceeaşi sesiune la care Octavian Morariu a devenit membru CIO pentru România. Unul dintre pricipalele obiective ale lui Thomas Bach este simplificarea procesului de candidatură pentru Jocurile Olimpice şi dezvoltarea sustenabilă a Mişcării Olimpice internaţionale, idei reflectate în Agenda Olimpică 2020.

La 15 noiembrie 2016, Mihai Covaliu a fost ales preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Covaliu, în vârstă de 39 de ani, este un fost scrimer laureat cu aur la Jocurile Olimpice din 2000, cu bronz la Jocurile Olimpice din 2008 şi campion mondial în 2005.12
Pagina a fost generata in 0.1956 secunde