Președintele Hollande promite ajutorul Franței pentru Haiti, după uraganul Matthew

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Președintele Hollande promite ajutorul Franței pentru Haiti, după uraganul Matthew

Externe 07 Octombrie 2016 / 23:00 539 accesări

Franța își mobilizează eforturile alături de partenerii și aliații săi europeni pentru ajutorarea Haiti după trecerea uraganului Matthew, a anunțat vineri președintele Francois Hollande, citat de Xinhua.

În acest sens, Franța va trimite în Haiti 60 de militari și specialiști civili în securitate, precum și 32 de tone de echipamente, printre care două instalații de purificare a apei, material de prim ajutor și truse medicale, se arată într-un comunicat al președinției franceze.

Hollande și-a exprimat "simpatia și sprijinul pentru poporul haitian" și a subliniat că "în prezent cea mai urgentă nevoie este asigurarea apei potabile pentru populație și prevenirea riscurilor sanitare".

Miercuri, la cererea autorităților haitiene, un avion francez Falcon 50 a efectuat un zbor de recunoaștere în Haiti pentru a evalua distrugerile provocate de uraganul Matthew infrastructurii locale și modalitățile de ajutorare a populației. În Haiti, vântul cu viteze de până la 230 km/h însoțit de precipitații abundente a ucis 300 de oameni și a lăsat zeci de mii fără adăpost. Bilanțul nu a fost totuși la fel de tragic ca al uraganului Jane din 2004, când și-au pierdut viața peste 3000 de haitieni.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2605 secunde