Președintele Iohannis și soția au participat la Sluba Învierii de la Patriarhie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Președintele Iohannis și soția au participat la Sluba Învierii de la Patriarhie

01 Mai 2016 / 09:01 392 accesări

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au participat la Slujba Învierii oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, cei doi asistând la ceremonie din balconul Palatului Patriarhiei.

Preşedintele şi soţia, de confesiune luterană, şi-au făcut apariţia la slujbă alături de Patriarhul Daniel, de la care au luat lumină, după care s-au retras în balcon, însoţiţi de un singur preot.

Pe parcursul cuvântării Patriarhului, Carmen Iohannis a cântat alături de credincioşi, în timp ce preşedintele şi-a ţinut mâna dreaptă în pardesiu, părând jenat de intervenţia chirurgicală la umăr, pe care a suportat-o în urmă cu câteva zile.

În curtea Patriarhiei erau prezenţi în jur de 3.000 de oameni.

La plecare, preşedintele a avut un scurt schimb de replici cu câţiva oameni, care i-au spus "Hristos a înviat!", şeful statului răspunzând "Adevărat a înviat!". Câteva persoane l-au aplaudat înainte de a se urca în maşină, împreună cu soţia.

Schimbul de urări a avut loc, după ce, în deschiderea ceremoniei, a existat un incident. Un bărbat i-a strigat lui Iohannis "Demisia! Demisia!", însă a fost îndepărtat imediat de forţele de ordine.

Klaus Iohannis a participat pentru prima oară la Slujba Învierii de la Patriarhie, în condiţiile în care el este de confesiune luterană şi a sărbătorit Paştele la sfârşitul lunii martie.

Preşedintele declara joi, la solicitarea jurnaliştilor, că va petrece Paştele "în esenţă, acasă", ceea ce ar fi însemnat la Sibiu, deşi a anunţat că şi-a mutat reşedinţa la Bucureşti.

La preluarea mandatului, preşedintele spunea că va participa la slujbele religioase ale tuturor confesiunilor. "Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din ţară noastră", afirma Iohannis, pe Facebook, în ianuarie 2015.

Totuşi, anul trecut, şeful statului şi soţia sa au petrecut Sărbătorile Pascale în Germania, unde se află familia preşedintelui, iar de acolo ar fi plecat în Portugalia, în insulele Madeira, potrivit presei centrale.12
Pagina a fost generata in 0.3046 secunde