Președintele Iohannis va convoca noul Parlament în 20 decembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Președintele Iohannis va convoca noul Parlament în 20 decembrie
Politică 16 Decembrie 2016 / 15:01 273 accesări 0 comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că va convoca noul Parlament în 20 decembrie, după care va chema partidele care au intrat în Legislativ la consultări pentru formarea noului guvern.

”Voi convoca noul parlament, pentru marți, 20 decembrie, ora 12:00, iar pentru miercuri 21 decembrie și joi voi convoca consultări cu partidele politice”, a declarant Klaus Iohannis.

El a ținut să-i felicite pe cei care au intrat în Parlament, dar și să atragă atenția că niciun partid nu a câștigat majoritatea absolută în Legislativ.

”Vreau să felicit partidele care au reușit să intre în Parlament, sigur, în primul rând PSD, care a obținut scorul cel mai bun. De asemenea, îi felicit pe toți cei 465 de parlamentari care vor forma noul parlament al României. În acest context, apropos de rezultatul final al alegerilor locale, urmârind discuțiile din spatiul public, am auzit de foarte multe ori o sintagmă - votul popular. Într-adevăr, alegerile sunt un vot popular, iar votul popular de la aceste alegeri nu a desemnat nici un partid cu majoritate absolute”, a adăugat șeful statului.Pagina a fost generata in 0.1588 secunde