Președintele Klaus Iohannis, în premieră la ședința de Guvern

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Președintele Klaus Iohannis, în premieră la ședința de Guvern

Politică 18 Ianuarie 2017 / 09:59 1576 accesări

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la ședința de Guvern, care a fost programată să înceapă la ora 9.30.

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la ședința de Guvern, unde, surse judiciare au declarat pentru Mediafax, că se va discuta despre un proiect de ordonanţă de urgenţă privind graţierea.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi seara, pentru Mediafax, că nu este de acord cu punerea în discuţie a unor probleme legate de amnistie, dar nu exclude o discuţie despre graţieri, dar nu pentru infracţiunile grave, care privesc corupţia, evaziunea, alte infracţiuni majore.

"Nu sunt de acord să punem în discuţie probleme legate de amnistie, dar nu exclud o discuţie despre graţieri, însă nu pentru infracţiuni grave, care privesc corupţia, evaziunea, alte infracţiuni majore", a spus, pentru Mediafax, premierul Grindeanu.

Şeful Executivului a subliniat, pentru Mediafax, că este poziţia sa de principiu în discuţiile şi demersurile referitoare la aceste probleme.

Surse judiciare au declarat marţi, pentru Mediafax, că se lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă privind graţierea, care ar urma să fie discutat în şedinţa de miercuri a Executivului. Proiectul prevede şi modificarea altor legi din justiţie, precum cea referitoare la punerea în acord a abuzului în serviciu, potrivit aceloraşi surse.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, marţi, înainte de şedinţa Plenului CSM, în legătură cu legea amnistiei şi a graţierii, că va discuta despre o eventuală legea a graţierii cu premierul după ce se vor încheia discuţiile la CSM, precizând că graţierea este susţinută şi de asociaţiile profesionale ale magistraţilor,"pentru că este un atribut al fiecărui stat în materie penală pentru un astfel de act de clemență".

IOHANNIS: PREMIERUL MI-A PROMIS CĂ GRAȚIEREA NU VA FI PE ORDINEA DE ZI SUPLIMENTARĂ

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că a primit asigurări din partea premierului că nu va pune pe ordinea de zi suplimentară modificarea Codului Penal și ordonanța privind grațierea.

”Cunoașteți povestea că este un elefant în încăpere, dar nu-l vedem. Sunt doi elefanți - ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a codurilor penale. Evident, că și despre acestea am discutat cu domnul prim-ministru mai dimineață, iar domnia sa mi-a spus că discuția avusese loc deja cu anumiți colegi din Guvern și că nu va fi pusă pe ordinea de zi suplimentară aceste două chestiuni privind grațierea și modificarea codurilor. De asemenea, subliniez și sper să fiu în asentimentul domnului prim-ministru s-a angajat ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nicio ședință de guvern, ci imediat ce documentele vor fi clarificate, evident sub conducerea ministrului Justiției, a doamnei ministru de Interne și a doamnei ministru delegat pentru Afaceri Europene, să fie puse în transparență, adică, mai clar, să fie date spre consultare tuturor entităților prevăzute de lege”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că este obligatoriu ca Guvernul să respecte aceste chestiuni.

”Înainte să ajung eu la Guvern, domnul prim-ministru analizase cu maximă responsabilitate aceste chestiuni și așa a fost posibil ca în 20 de minute sau cât am stat noi doi împreună să ajungem la consens, fiindcă amândoi și, evident, toți membrii Guvernului, dorim să consolidăm statul de drept și atunci o parte importantă este respectarea normelor și, nu în ultimul rând, respectarea românilor și a asociațiilor și a societății civile care, cu toții, vă asigur, sunt foarte interesați de aceste spețe”, a adăugat șeful statului.

KLAUS IOHANNIS A PLECAT DE LA PALATUL VICTORIA ÎN JURUL OREI 11.00

Președintele Klaus Iohannis a plecat, miercuri, de la Palatul Victoria, în jurul orei 11.00, el fiind condus de premierul Sorin Grindeanu.12
Pagina a fost generata in 0.1395 secunde