Preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită de stat în Italia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită de stat în Italia
Politică 11 Octombrie 2018 / 18:30 381 accesări 4 comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis va merge în Italia, în perioada 14-17 octombrie, fiind prima vizită de stat din ultimii 45 de ani. Şeful statului are programate întâlniri cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Maria Elisabetta Alberti Casellati şi Roberto Fico, precum şi cu reprezentanţi ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic şi romano-catolic şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti, cea mai numeroasă din afara graniţelor. Vizita are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi al aniversării a 10 ani de la ridicarea relaţiei bilaterale dintre România şi Italia la nivel de Parteneriat Strategic Consolidat, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Duminică, 14 octombrie

La sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Iohannis va avea o întrevedere cu reprezentanţi de marcă ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic şi romano-catolic. În cursul serii, şeful statului va participa la un moment simbolic al vizitei - iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României.

Luni, 15 octombrie

Vor avea loc convorbiri oficiale cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele două ţări, precum şi de cooperarea în plan european, internaţional şi securitar.

"În cadrul dialogului, o atenţie deosebită va fi acordată reconfirmării caracterului special al relaţiei bilaterale, aprofundării Parteneriatului Strategic Consolidat, întăririi cooperării economice şi rolului comunităţii româneşti din Italia. Va fi realizat, totodată, un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE, inclusiv în contextul pregătirii exercitării Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, precum şi pe teme internaţionale. Cei doi preşedinţi vor participa la inaugurarea unei expoziţii dedicate comemorării a 2000 de ani de la moartea poetului latin Ovidiu", a transmis Preşedinţia.

Agenda va mai include întrevederi oficiale cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, cu preşedintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberto Fico.

Marţi, 16 octombrie

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la deschiderea Forumului de Afaceri România-Italia, "eveniment menit să stimuleze dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic Consolidat", în contextul în care, în 2017, valoarea schimburilor comerciale a fost de 14,6 miliarde euro, cea mai ridicată valoare înregistrată în istoria relaţiilor comerciale româno-italiene. Cu o valoare estimată a schimburilor comerciale de peste 15,5 miliarde euro, în acest an, Italia este doilea partener comercial al României şi ocupă primul loc în topul investitorilor străini din punct de vedere al numărului de companii prezente pe piaţă, respectiv locul cinci în clasamentul investiţiilor străine în economia noastră.

De asemenea, Klaus Iohannis va avea, la Roma, o întrevedere cu Primarul oraşului, Virginia Raggi, urmată de o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti, cea mai numeroasă din afara graniţelor şi cea mai mare comunitate străină din Peninsulă. La întâlnire va participa şi primarul Virginia Raggi.

Loading...

4 comentarii

nae 08:02:21 / 12 Octombrie 2018
sa vezi ce locuri de munca bine platite promite in tara

Sa inceapa campania electorala si sa pacaleasca iar diaspora cu promisiuni.

Georgica 10:44:22 / 12 Octombrie 2018
Tara arde si baba se piaptana

Se plangea de reducerea fondurilor de protocol,dar toate vizitele lui sunt doar pentru el,nicidecum pentru Romania.Tot ceea ce discuta el,nu are nicio influienta in activitatea guvernamentala.

nicu duru 11:36:19 / 12 Octombrie 2018
Pusca si prefectura..

Ce treaba are presedintele cu locurile de munca??? Dar de fapt ce ar trebui sa faca ca sa va multumeasca ???? Uni sunt prea inapoiati ca sa inteleaga care este rolul presedintelui intr-o democratie...

UITE unde Este "avansatul " 20:38:21 / 15 Octombrie 2018
NN KURU slugă PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Ba ARICI PANSAT.. WC JOHANIS știe toată lumea că este un avar ..Un avar după case banii ( din chirii ).. Un președinte care a cheltuit de 100 de ori mai multi bani din bugetul statului decât.... Traian Băsescu..Iar ACUM .? Cere banii in plus pt EL ..Pt servicii de informații pt spp.instititutii ale statului subteran ticăloșit..În dauna cele nepastuiti cărora le-au MURIT porci in coteț ...I SE RUPE DE ROMÂNII CARE NU-S AI LUI..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2173 secunde