Președintele Moldovei anunță creșterea nivelului de alertă în privința siguranței publice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Președintele Moldovei anunță creșterea nivelului de alertă în privința siguranței publice

Externe 26 Aprilie 2022 / 18:35 763 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Andrei Rudenko, adjunctul ministrului rus de Externe, a fost întrebat ce ar face Kremlinul dacă Transnistria ar fi atrasă în conflictul militar dintre Rusia și Ucraina.

A răspuns că ”Moscova speră ca Transnistria să nu fie atrasă în conflictul dintre Rusia și Ucraina, astfel încât să nu fie nevoită să se amestece în soluționarea situației. Să așteptăm sfârșitul anchetei. Am dori să evităm un astfel de scenariu”.

Separat, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a susținut o scurtă conferință de presă la finalul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS):

"Ceea ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în regiunea transnistreană este o escaladare a tensiunilor. Pe durata mai multor săptămâni, în regiune au fost mai multe alerte cu bombe în şcoli şi instituţii medicale. Au urmat exploziile de ieri de la sediul aşa-numitul minister al securităţii, incidentul de la aerodromul din Tiraspol şi explozia de la nodul de radiocomunicaţii din Maiak. Autorităţile Republicii Moldova urmăresc cu precauţie şi vigilenţă evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol", a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a confirmat că una din explozii a avut loc pe aerodromul din Tiraspol şi a spus că, cel mai probabil, responsabili de incidentele care au avut loc în regiunea transnistreană în ultimele 24 de ore sunt forţe pro-război din interiorul regiunii transnistrene.

"Autorităţile din Republica Moldova urmăresc cu precauţie situaţia din regiune. Analizele noastre arată că există tensiuni între diferite forţe din interiorul regiunii, acest lucru vulnerabilizează situaţia (... ) condamnăm orice tentative, orice fel de acţiuni care pun în pericol pacea din regiune", a declarat Maia Sandu într-o conferinţă de presă susţinută după reuniunea Consiliului Suprem de Securitate.

Șefa statului le-a cerut cetăţenilor să se informeze doar din surse sigure şi să nu se lase pradă provocărilor.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1107 secunde