Presupuşi traficanţi de droguri au fost executaţi extrajudiciar în Mexic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Presupuşi traficanţi de droguri au fost executaţi extrajudiciar în Mexic

19 August 2016 / 19:17 312 accesări

Douăzeci şi doi de membri ai cartelurilor de droguri au fost executaţi extrajudiciar de poliţia mexicană, potrivit unui raport al Comisiei naţionale pentru drepturile omului, citat de site-ul Euronews.

Una dintre cele mai grave acuzaţii privind abuzurile forţelor de securitate mexicane sunt dezvăluite într-un raport al Comisiei naţionale pentru drepturilor omului.

Potrivit acestuia, 22 de membri ai cartelurilor de droguri au fost executaţi extrajudiciar de ofiţeri federali de poliţie.

Conform comisiei, poliţia a minţit în legătură cu acest incident.

"Investigaţiile au confirmat fapte care demonstrează încălcări grave ale drepturilor omului din partea angajaţilor publici ai poliţiei federale. Aceste încălcări ale folosirii excesive a violenţei au condus la uciderea extrajudiciară a 22 de civili", a declarat preşedintele Comisiei naţionale pentru drepturile omului, Luis Raul Gonzalez.

Lui Raul Gonzalez a afirmat că poliţiştii au schimbat poziţiile armelor şi a şapte dintre cadavre, pentru a manipula scena crimei.

Comisia naţională pentru drepturile omului a declarat existenţa a două cazuri de tortură şi patru alte decese cauzate de forţa excesivă. Nu s-au putut stabili însă circumstanţele în care 15 alte persoane au fost împuşcate mortal.

Comisarul pentru securitatea naţională a Mexicului, Renato Sales, care supraveghează poliţia federală, a negat acuzaţiile.

Autorităţile mexicane au comis abuzuri încă din anul 2006, de la începutul războiului împotriva drogurilor.12
Pagina a fost generata in 0.3893 secunde