Presupusul autor al atacului de la Berlin, filmat trei zile mai târziu de camerele din Lyon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Presupusul autor al atacului de la Berlin, filmat trei zile mai târziu de camerele din Lyon

Externe 26 Decembrie 2016 / 20:03 420 accesări

Tunisianul bănuit că este autorul atacului terorist comis cu o săptămână în urmă la un târg de Crăciun din Berlin a fost filmat trei zile după acest atac de camerele de supraveghere amplasate într-o gară din orașul francez Lyon, a anunțat luni postul francez BFM TV, citat de agenția EFE.

Acest anunț este o nouă dovadă că Anis Amri a trecut prin Franța înainte de a ajunge la Milano, unde a fost împușcat mortal de poliția italiană în noaptea de joi spre vineri.

Publicația spaniolă El Mundo a relatat, tot luni, că un șofer de tir român a încercat să alerteze poliția germană și pe cea franceză săptămâna trecută, după ce l-a recunoscut în Franța pe tunisianul Anis Amri când acesta l-a rugat să-i arate în ce direcție este autostrada spre Lyon. Șoferul român a deplâns faptul că, deși a sunat la 112, autoritățile franceze nu au înțeles situația.

'Cu patru filtre bine plasate pe autostradă l-ar fi putut prinde imediat. Și eu aș fi fost cu 100.000 de euro mai bogat', a spus el, făcând referire la recompensa pusă de autoritățile germane pe capul teroristului.

Poliția italiană a găsit asupra lui Anis Amri un bilet de tren care arată că a plecat din Franța către Torino, de unde a ajuns la Milano cu un tren regional. Rezultă astfel că, la scurt timp după ce a pătruns cu un camion în mulțime la Berlin, el a plecat în Franța, reușind să treacă nestingherit granița datorită libertății de circulație oferită de spațiul Schengen. Încă nu este clar dacă a avut complici care l-au ajutat în atac ori în fuga sa din Germania.12
Pagina a fost generata in 0.1617 secunde