Presupusul autor al atacului din Berlin, împuşcat mortal de poliţie în Italia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Presupusul autor al atacului din Berlin, împuşcat mortal de poliţie în Italia

Externe 23 Decembrie 2016 / 12:01 1160 accesări

Presupusul autor al atentatului de la Berlin a fost împuşcat mortal de poliţie, vineri dimineaţă, în oraşul italian Milano, relatează ziarul La Repubblica.

Anis Amri, tunisianul în vârstă de 24 de ani dat în urmărire în Uniunea Europeană după atentatul cu un camion comis pe 19 decembrie la Berlin, soldat cu 12 morţi şi aproape 50 de răniţi, ajunsese, în cursul nopţii de joi spre vineri, cu un tren care venea de la Paris, în Gara Sesto San Giovanni din Milano. Imediat după ieşirea din Gara Sesto San Giovanni în Piaţa 1 Mai, doi agenţi de poliţie i-au cerut suspectului documentele de identitate. Tunisianul a deschis focul spre agenţii de poliţie şi a strigat "Allahu Akbar", o sintagmă utilizată de teroriştii islamişti. Anis Amri a fost împuşcat mortal de poliţiştii italieni. Unul dintre agenţii de poliţie a fost rănit în umăr în schimbul de focuri produs în jurul orei 3.00 dimineaţa (4.00, ora României).

Anis Amri, un tunisian care avea legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, este considerat de autorităţile germane drept autorul atentatului cu camion comis pe 19 decembrie la Berlin, soldat cu 12 morţi şi 49 de răniţi.12
Pagina a fost generata in 0.2128 secunde