Presupusul autor al jafului armat de la o bancă, arestat pentru 30 de zile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Presupusul autor al jafului armat de la o bancă, arestat pentru 30 de zile

Eveniment 13 Iulie 2016 / 21:01 622 accesări

Presupusul autor al jafului armat de la o bancă din Bistriţa, prins, marţi, în zona Subcetate a Bistriţei, în urma unui schimb de focuri, a fost arestat preventiv, miercuri seara, pentru 30 de zile.

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a decis, după aproape patru ore de audieri, arestarea preventivă a lui Dorin Sima, principalul suspect în cazul jafului din 5 iulie, la o bancă din municipiul Bistriţa.

Presupusul autor al jafului armat este acuzat de tâlhărie calificată, tentativă de omor calificat, în condiţiile în care a rănit un poliţist, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

În 5 iulie, un jaf armat a avut loc la o bancă din municipiul Bistriţa, unde un bărbat a intrat şi, după ce a ameninţat-o pe casiera de la un ghişeu cu pistolul, a furat, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, 9.282 de lei şi 2.225 de euro. Bărbatul a fost căutat timp de o săptămână, iar marţi după-amiază a fost prins în zona Subcetate a Bistriţei, unde anchetatorii aveau informaţii că a închiriat un apartament. Dorin Sima a tras focuri de armă cu un pistol cu glonţ, nimerindu-l pe şeful Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistiţa-Năsăud, Paul Andreica, participant la acţiune. În urma schimburilor de focuri a fost rănit şi suspectul.

Cei doi răniţi au ajuns la spital, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Bistiţa-Năsăud fiind transferat imediat cu un elicopter SMURD la Clinica de Ortopedie din Târgu-Mureş.

Dorin Sima este bistriţean şi a fost eliberat recent, condiţionat, din închisoare, după ce, în anul 2003, a tâlhărit un taximetrist din Satu Mare, alături de un alt bărbat.

Citește și:

Suspectul în cazul unui jaf armat la o bancă, reţinut. Un polițist a fost rănit!

Individul care a jefuit banca din Bistrița, de negăsit!

Jaf armat la o bancă!12
Pagina a fost generata in 0.177 secunde