Prețul barilului de petrol a scăzut sub 90 de dolari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prețul barilului de petrol a scăzut sub 90 de dolari

Social 05 August 2022 / 08:33 473 accesări
pexels.com

pexels.com

Cotaţia petrolului a scăzut joi, pe fondul unor noi îngrijorări cu privire la evoluţia cererii, chiar dacă livrările mondiale nu s-au modificat.

Miercuri, atât cotaţiile pentru ţiţeiul WTI cât şi cele pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu aproximativ 4%, după ce Administraţia Americană pentru Informatii în Domeniul Energiei (EIA) a dat publicităţii un set de date care arată o cerere surprinzător de slabă de benzină în ultima săptămână. Faptul că stocurile de ţiţei au crescut săptămâna trecută a dat naştere la îngrijorări că preţul ridicat al petrolului începe să se resimtă asupra cererii celui mai mare consumator mondial.

Pe partea de ofertă, alianţa OPEC+, compusă din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis miercuri o majorare nesemnificativă a producţiei, cu doar 100.000 de barili pe zi începând din luna septembrie. Potrivit analiştilor, OPEC+ a decis să aştepte să vadă dacă o recesiune economică globală se va repercuta asupra cererii de petrol şi va duce la scăderea preţurilor, precum şi dacă statele occidentale vor implementa sancţiunile pe care le preconizează asupra petrolului rusesc.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1737 secunde