Prețul pe tona de ulei a scăzut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prețul pe tona de ulei a scăzut

Economie 22 Ianuarie 2023 / 10:34 811 accesări
pexels.com

pexels.com

Uleiul, unul dintre alimentele care s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, ar putea să se ieftinească. Prețurile pe tonă au scăzut cu 100 de euro, de la începutul anului, ceea ce înseamnă aproximativ 8%.
Rusia rămâne cel mai mare producător și exportator din lume.Pe locul 2 este Uniunea Europeană, care a surclasat Ucraina și ar urma să aibă o producție de 4,6 milioane de tone de ulei de floarea soarelui anul acesta, cu 4%mai mult față de anul comercial trecut. În total, producția globală de ulei de floarea soarelui va fi de 20,3 de milioane de tone, cu aproximativ 2 milioane de tone mai mult decât necesarul de consum.

"Va mai dura 60 - 90 de zile ca să vedem această iefttinire la raft. În ceea ce privește aprovizionarea, prețul semințelor era 530 dolari pe tonă la noi, iar acum s-a ridicat la 570 de dolari pe tonă, din cauză că Rusia pune mari probleme privind exportul de ulei, în Ucraina unitățile de procesare lucrează cu intermitențe și există cerere constantă de semințe de floarea soarelui. În viitor nu vom vedea creșteri de preț la ulei, poate scăderi, dar nu mai devreme de 60-90 de zile", a declarat Cezar Gheorghe,expert analist pentru comerțul cu cerealeŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.445 secunde