Prețul petrolului a crescut după atacul cu drone din Arabia Saudită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aprovizionarea mondială, redusă brutal Prețul petrolului a crescut după atacul cu drone din Arabia Saudită
Externe 16 Septembrie 2019 / 19:41 386 accesări 0 comentarii

Uniunea Europeană a chemat luni la „cea mai mare reţinere“ după acuzaţiile aduse de Washington împotriva Teheranului în urma unui atac cu drone asupra unor instalaţii petroliere în Arabia Saudită, care a fost revendicat de rebelii yemeniţi, relatează France Presse.

„Atacul de ieri cu drone împotriva a două instalaţii petroliere Aramco în Arabia Saudită reprezintă o ameninţare reală pentru securitatea regională“, a spus purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei europene Federica Mogherini. "Într-un moment în care tensiunile în regiune exacerbează, acest atac subminează eforturile de dezescaladare şi dialogul în curs", a adăugat ea. "Este important să stabilim clar faptele şi să determinăm responsabilitatea acestui atac deplorabil. În acelaşi timp, Uniunea Europeană îşi reiterează apelul pentru cea mai mare reţinere şi o dezescaladare", a declarat ea.

Preţul petrolului a crescut luni după atacul asupra instalaţiilor petroliere saudite, care a redus brutal aprovizionarea mondială şi a trezit teama unei escaladări militare între Statele Unite şi Iran.

Exploziile au declanşat incendii în rafinăria Abqaiq, cea mai mare pentru prelucrarea petrolului din lume, precum şi pe câmpul petrolier Khurais. Rebelii yemeniţi houthi, sprijiniţi de Iran şi care se confruntă de cinci ani cu o coaliţie militară condusă de Riad, au revendicat responsabilitatea pentru atacuri. Secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranulcă este în spatele atacului.

Loading...


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1586 secunde