Prețul petrolului european a depășit din nou 110 dolari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prețul petrolului european a depășit din nou 110 dolari

Economie 05 Mai 2022 / 11:04 651 accesări

Joi dimineață, prețul țițeiului Brent este de 110 dolari pe baril, față de 106 dolari, miercuri dimineață.

Datele BP arată că, în aprilie, producția de petrol a Rusiei a scăzut cu un milion de barili pe zi, iar în mai, cel mai probabil, se va reduce cu 2 milioane de barili pe zi, ceea ce înseamnă că Rusia pierde deja cam o jumătate de miliard de dolari pe lună, din cauza reducerii cererii pentru produsele sale.

Secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, a estimat că exporturile rusești de petrol și produse rafinate s-ar putea reduce, pe fondul noilor sancțiuni, cu peste 7 milioane de barili pe zi. Totuși, în acest moment au negocieri între țările membre UE, în special privind expceptarea unor țări (precum Ungaria și Slovacia) de la acest embargo.

Barkindo a mai spus că nu este posibil ca alți producători să înlocuiască producția rusească, dar și-a exprimat îngrijorarea cu privire la încetinirea cererii Chinei de carburanți și petrochimice, din cauza carantinelor cauzate de Covid. China este cel mai mare importator de produse petroliere și petro-chimice.

Tot astăzi, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol ar trebui să cadă de acord asupra unei creșteri a producției cu 432.000 de barili pe zi pentru luna iunie, conform planului de creștere treptată a producției lunare.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1416 secunde