Prețurile pentru transportul containerelor între China și Europa au crescut de peste 6 ori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prețurile pentru transportul containerelor între China și Europa au crescut de peste 6 ori

Economie 09 Septembrie 2021 / 08:49 551 accesări

Pandemia a dus la o criză a containerelor de transport. Companiile care importă sau exportă produse sunt dispuse să plătească și de 6 ori mai mult pentru închirierea lor, dar nici așa nu reușesc tot timpul să le obțină. Chiar dacă au succes, așteaptă uneori luni întregi să-și primească mărfurile. Acest lucru riscă să crească prețurile produselor peste tot în lume, potrivit CNN, preluat de Digi24.

Din cauza pandemiei, transportul maritim global este încă în criză, iar întârzierile se vor vedea și în perioada de vârf a cumpărăturilor de sărbători. Iar o revenire la normal nu va avea loc în curând.

Înainte de apariția coronavirusului, companiile puteau închiria un container cu relativă ușurință, permițându-le să transporte bunuri la un cost redus.

Dar acum, containere goale sunt împrăștiate în Europa și America de Nord, în timp ce întârzierile din lanțul de aprovizionare înseamnă că sunt necesare și mai multe cutii pentru îndeplinirea comenzilor. Între timp, cererea de mărfuri a crescut - oferind rețelei de nave, containere și camioane care livrează mărfuri din întreaga lume puțin timp pentru a remedia întârzierile.

Drept urmare, containerele au devenit incredibil de rare și extrem de scumpe. În urmă cu un an, companiile plăteau aproximativ 1.920 dolari pentru a rezerva un container de oțel de 13 metri pe o rută standard între China și Europa, potrivit datelor de la Drewry, o companie de consultanță în cercetare maritimă. Acum, firmele cheltuiesc peste de 14.000 de dolari, o creștere de peste 600%. Pe de altă parte, costul pentru cumpărarea unui container s-au dublat.

Experții din industria containerelor nu sunt siguri când vor scădea prețurile. Dar sunt de acord cu un singur lucru: situația nu va fi rezolvată în curând.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1749 secunde